espa pkm

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2026, 6:45:12 πμ

Ελλάδα

 

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας

Με αφορμή πρόσφατα περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους που τηλεφωνούν και προσποιούνται τους λογιστές, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες, καθώς και τον τρόπο δράσης των επιτήδειων, προκειμένου να μην πέσουν θύματά τους.

Ένα αποκεντρωμένο και καινοτόμο τριήμερο δράσεων, με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη στον κινηματογράφο και τον εναλλακτικό τουρισμό, διοργάνωσε για πρώτη φορά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – η Αντιπεριφέρεια Τουρισμού και το Film Office – στο Κιλκίς, την Πέλλα και τις Σέρρες, με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επαγγελματιών από την Ελλάδα και την Ευρώπη και θεσμικών εκπροσώπων φορέων.

Δίωξη για κακουργηματικές πράξεις απήγγειλε η εισαγγελέας εις βάρος του 18χρονου που συνελήφθη μετά από καταγγελία 15χρονου ότι έπεσε θύμα αρπαγής την ώρα που πήγαινε στο σχολείο του, χθες το πρωί, σε περιοχή της Βόλβης, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Ο κατηγορούμενος είχε νοσήσει το προηγούμενο διάστημα αλλά όταν επανήλθε στο σχολείο δεν έκανε τη σχετική δήλωση στην πλατφόρμα.

Καθηγητής γυμνασίου καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση, με αναστολή τριών ετών, επειδή προσήλθε στο σχολείο κατά τη διάρκεια των μέτρων για τονκορονοϊό χωρίς να υποβάλει δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test), όπως όφειλε, στην πλατφόρμα «edupass.gov.gr».

Ανακοινώνεται από την Υπηρεσία ΠΑΜ – ΠΣΕΑ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι:

Εφιαλτικές στιγμές βίωσε ένας 15χρονος στην περιοχή της Βόλβης, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Ο ανήλικος κατήγγειλε ότι δύο άτομα τον απήγαγαν, τον ξυλοφόρτωσαν και τον λήστεψαν, την ώρα που πήγαινε στο σχολείο.

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές. Τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη και πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Με απόφαση του πρωθυπουργού, η ανάπλαση της ΔΕΘ θα υλοποιηθεί ως δημόσιο έργο και ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΘ θα διατηρηθεί, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η Ελλάδα χρειάζεται βιομηχανική στρατηγική και ειδική πρόνοια για τις βιομηχανικές περιοχές, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, κατά την επίσκεψή του στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου των Επιχειρήσεων που βρίσκονται στη Βιομηχανική Περιοχή, Κωνσταντίνο Μωραϊτίδη, και μέλη της διοίκησης.

Στο νοσοκομείο Καστοριάς νοσηλεύονται ένας ημεδαπός 24 ετών κι ένας αλλοδαπός 39 ετών που φέρουν ελαφρά τραύματα από μαχαίρι από έναν 25χρονο σε περιοχή του ‘Αργους Ορεστικού Καστοριάς.