espa pkm

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2026, 3:50:06 μμ

Ελλάδα

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2022 15:43

Περιοδεία της Σακελλαροπούλου στη Θράκη

Συντάκτης:

Το Μικρό Δέρειο, το Μεγάλο Δέρειο του νομού Έβρου και το Θρυλόριο του νομού Ροδόπης επισκέφθηκε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πρώτος σταθμός ήταν το Μικρό Δέρειο, όπου στην πλατεία του χωριού την υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος και κάτοικοι.

Τη ζωή του έχασε ένας άντρας που παρασύρθηκε από όχημα στην Βούλγαρη στη Θεσσαλονίκη

Το όχημα παρέσυρε τον άντρα που κινούταν πεζός στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή, λίγο πριν την Ψελλού, στο ρεύμα εισόδου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω περιφοράς των Επιταφίων των Ιερών Ναών Αγίου Μηνά, Αγίου Δημητρίου, της Του Θεού Σοφίας και Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά (Μητρόπολη)

Συγκεκριμένα:

Α’ ΚΑΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ:

Με έναν κύκλο διαλέξεων στο πλαίσιο του ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου από διακεκριμένους ιστορικούς-καθηγητές, και με άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών τιμά την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2022), φιλοδοξώντας να φωτίσει όλες τις πτυχές της ιστορίας, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τα γεγονότα της εποχής και τους ίδιους τους ανθρώπους, που ξεριζώθηκαν από τις γενέθλιες πατρίδες τους και πήραν το δρόμο της προσφυγιάς.

Το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε πριν από τρεις ημέρες ανέδειξε η Politic μέσα από κάμερες ασφαλείας που το κατέγραψαν

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΟΚΑΣ

Στο σημείο που σημειώθηκαν τα δύο τροχαία επί της Αδριανουπόλεως πραγματοποιούνται αυτήν την ώρα ενδελεχείς έλεγχοι από το Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις συνθήκες θανάτου ενός άνδρα που βρέθηκε νεκρός σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, ένας άντρας ηλικίας περίπου 40 με 50 ετών, αγνώστων λοιπών στοιχείων, εντοπίστηκε νεκρός σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, κοντά στα ΚΤΕΛ «Μακεδονία».

Σε πολλές γειτονιές της Θεσσαλονίκης παρατηρήθηκαν σήμερα κόκκινα πανιά η κορδέλες κρεμασμένες σε μπαλκόνια.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Δημόκας

Ποια η σχέση με το Πάσχα

Τη Μεγάλη Πέμπτη ξεκινούν, ουσιαστικά, οι προετοιμασίες για την Ανάσταση.

Φυσικά σκηνικά σε περιοχές ερημικές, μυστηριακές και απόκοσμες, που προσδίδουν στο θεατή μια σύνδεση με το υπερφυσικό στοιχείο και την αίσθηση της πνευματικότητας, παρουσιάζονται μέσα από βιβλικές ταινίες και κινηματογραφικές παραγωγές που περιγράφουν την εξέλιξη του Θείου Δράματος και το θαύμα της Ανάστασης, ενώ γυρίστηκαν στο Μαρόκο, την Τυνησία, την Αίγυπτο, ακόμη και τη νότια Ιταλία.

Τη συναυλία διοργανώνει ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο.

H συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μάϊου στην πλατεία Αριστοτέλους

Η σχετική ανακοίνωση:

«Αντιπολεμική Συναυλία στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες πολίτες επιλέγουν άλλους προορισμούς για να περάσουν την περίοδο των γιορτών

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κετικίδης

Αρκετά εντονότερη σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες είναι η προσέλευση του κόσμου στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης λόγω της εορταστικής περιόδου.