Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022, 11:05:40 πμ
Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 23:16

Καλαμαριά: Έλεγχοι και ραντάρ ελέγχου ταχύτητας στην στροφή της σφοδρής σύγκρουσης στην Αδριανουπόλεως

Το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε πριν από τρεις ημέρες ανέδειξε η Politic μέσα από κάμερες ασφαλείας που το κατέγραψαν

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΟΚΑΣ

Στο σημείο που σημειώθηκαν τα δύο τροχαία επί της Αδριανουπόλεως πραγματοποιούνται αυτήν την ώρα ενδελεχείς έλεγχοι από το Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι στο σημείο το ανώτατο επιτρεπτό όριο ταχύτητας ανέρχεται στα 50χλμ/ώρα.

Η τροχαία πραγματοποιεί μετρήσεις στις ταχύτητες των διερχόμενων οχημάτων ενώ ήδη έχει πραγματοποιηθεί αφαίρεση πινακίδας και διπλώματος καθώς και πρόστιμο σε δίτροχο όχημα για παράβαση του ορίου ταχύτητας και ηχορύπανσης εξαιτίας σιγαστήρα που είχε τοποθετηθεί στην εξάτμιση.

Σε άλλο δίτροχο όχημα βεβαιώθηκε παράβαση για ηχορύπανση καθώς ενώ το όριο στα decibel ανέρχεται στα 88, το όχημα κατέγραψε 110.

Αξιοσημείωτο είναι πως στο σημείο βρίσκεται και ο Δημήτρης Αντώνιου, ένας άνθρωπος ο οποίος έμεινε παράλυτος πριν από 15 χρόνια σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.

«Βρισκόμαστε στην στροφή της Αδριανουπολεως, στην οποία 15 χρόνια πριν, μαθητής τότε, ένα αυτοκίνητο έτρεχε, ανέβηκε το πεζοδρόμιο και χτύπησε εμένα και τους δύο φίλους μου. Πριν και μετά από τη δική μου την περίπτωση έχουν γίνει πάρα πολλά, με πιο σοκαροστικο το τελευταίο τροχαίο που έγινε, όταν με με απίστευτη ταχύτητα το αυτοκίνητο μπήκε μέσα στο μαγαζί και δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα γινόταν αν περπατούσε κάποιος άνθρωπος εκείνη την ώρα στο πεζοδρόμιο.

Υπάρχει σχολείο λίγα μέτρα μετά από αυτή τη στροφή, καποιοι δουλεύουν και κυκλοφορούν καθημερινά στο σημείο και πρέπει μα γίνει κάτι. Αυτό το κάτι «αχνοφαίνεται» με την σημερινή παρουσία της αστυνομίας με τα ραντάρ. Δεν είναι ευχαριστώ να σταματούν κόσμο, όμως δεν γίνεται να τρέχουμε με μεγάλες ταχύτητες, ενώ παραδίπλα υπάρχουν σχολεία και κυκλοφορούν οικογένειες. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη αλλά πρέπει να κάνουμε κάτι, δεν πρέπει μα περνούν τα χρόνια έτσι».

Ο ίδιος μάλιστα είχε κάνει και σχετική ανάρτηση μετά το τελευταίο ατύχημα που σημειώθηκε στις 18 Απριλίου τα ξημερώματα.

Το σημείο επισκέφτηκε και ο δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Ιωάννης Δαρδαμανέλης.

Ο κ. Δαρδαμανέλης εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εκτεταμένοι έλεγχοι που έχουν συμφωνηθεί με την Τροχαία να πραγματοποιούνται στο σημείο θα συμμορφώσει τους πολίτες, ώστε να αποτραπούν συμβάντα σαν αυτό που σημειώθηκε στις 18 Απριλίου.

«Σημείο δύσκολο για την Καλαμαριά, για τη Θεσσαλονίκη, η συνεργασία μας με την Τροχαία είναι συνεχής. Αυτό που κάνουμε στην Εθνικής Αντιστάσεως με τα παρκαρισμένα, το ίδιο κάνουμε κι εδώ, στο οποίο υπάρχει συνήθως υπερβολική ταχύτητα. Αυτό που έχουμε συζητήσει με τον διπικητή τον κ. Γέρμανο είναι ότι τουλάχιστον μλια φορά την εβδομάδα αν όχι παραπάνω θα υπάρχει εδώ Τροχαία για να κάνει καταγραφή υπερβολικής ταχύτητας με ραντάρ. Ευελπιστώ ότι θα συμμορφωθούν οι συμπολίτες μας και θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μία καλύτερη συνείδηση στους οδηγούς, για να μην θρηνήσουμε θύματα».

Δείτεεπίσης: Καλαμαριά: Αυτοκίνητο «μπούκαρε» σε βιτρίνα καταστήματος μετά από κόντρες (vid)

  • Μητσοτάκης – Μπάιντεν: Συνάντηση στον Λευκό Οίκο, στις 16 Μαΐου
  • Exxon Mobil: Ενδέχεται να αποχωρήσει πλήρως από την Ρωσία έως τις 24 Ιουνίου
  • Ουκρανία: Εφιαλτικές εκτιμήσεις για έως και 9.000 αμάχους θαμμένους σε ομαδικό τάφο κοντά στη Μαριούπολη
  • Καλαμαριά: Έλεγχοι και ραντάρ ελέγχου ταχύτητας στην στροφή της σφοδρής σύγκρουσης στην Αδριανουπόλεως
  • Ζελένσκι: Στα 7 δισ. δολάρια τον μήνα χρειάζεται η Ουκρανία για να ορθοποδήσει πλήρως

Πηγή: Politic.gr