Ανακοίνωση για τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
Επιπλέον, κάλεσε την κυβέρνηση και τον υφυπουργό Αθλητισμού ΛευτέρηΑυγενάκη να ασκήσουν πολιτικές πρόληψης.
Επιπλέον, κάλεσε την κυβέρνηση και τον υφυπουργό Αθλητισμού ΛευτέρηΑυγενάκη να ασκήσουν πολιτικές πρόληψης.
Από χθες το βράδυ η Αστυνομία έχει αρχίσει ήδη να ψάχνει τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης η οποία στέρησε τη ζωή σε έναν 19χρονο οπαδό του Άρη στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Αυγενάκης γράφει στον λογαριασμό του στο twitter:
«Το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός, η κοινωνία μας θρηνεί για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός νέου παιδιού.
Όπως διαβάσατε νωρίτερα εδώ, υπήρξε τηλεφώνημα για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμούστο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της πλατείας Αριστοτέλους.
Η Αστυνομία έφτασε στο σημείο όσο πιο γρήγορα γινόταν έτσι ώστε να ελεγχθεί ο χώρος, ενώ εκκενώθηκαν και τα μαγαζιά της περιοχής.
Σε δηλώσεις του στην Politic, ο βουλευτής την Νέας Δημοκρατίας, Α΄ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας αναφέρθηκε στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, λέγοντας πως είναι απόδειξη για το έμπρακτο ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα, προς αναστολή λειτουργίας οδηγείται ο πιλοτικός ποδηλατόδρομος στην Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Άρης μετά την άγρια δολοφονία του 19χρονου Αλκιβιάδη από οπαδούς άλλης ομάδας, κάνοντας λόγο για δολοφονική επίθεση και όχι για «οπαδική συμπλοκή».
Για «μαύρη μέρα για τη Θεσσαλονίκη» έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας μετά τη δολοφονία του οπαδού του Άρη στην πόλη.
Ως δράστες συνελήφθησαν ύστερα από αστυνομικές αναζητήσεις δύο άνδρες, αφγανικής καταγωγής, 20 και 15 ετών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, υπό την απειλή μαχαιριών, οι δράστες ακινητοποίησαν δύο Πακιστανούς υπηκόους και τους αφαίρεσαν 200 ευρώ.
Ρεπορτάζ: Βασίλης Δημόκας
Στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών Θεσσαλονίκης βρέθηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης.