espa pkm

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2026, 1:03:48 μμ

Ελλάδα

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης διακομίστηκε η 11χρονη η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στο τροχαίο που συνέβη το απόγευμα στην επαρχιακή οδό Κατερίνης – Δίου, στη Νέα Έφεσο, στο οποίο έχασε τη ζωή της η 9χρονη αδελφή της.

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής, στη Θεσσαλονίκη, οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας συζήτησαν όλα τα ανοιχτά «μέτωπα» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπό την προεδρία του αντιπροεδρου της κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη.

Τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα 9χρονο κοριτσάκι σημειώθηκε γύρω στις 5:20 το απόγευμα στην επαρχιακή οδό Κατερίνης-Δίου.

Η 9χρονη επέβαινε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε η 35χρονη μητέρα της, υπήκοος Γερμανίας, το οποίο κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο.

Με θλίψη, αλλά και σεβασμό αποχαιρετώ τον Κώστα Πυλαρινό. Από την πλούσια κοινωνική και πολιτική διαδρομή του ξεχωρίζω ότι στη διάρκεια της θητείας του, ως γενικός γραμματέας Τύπου και Πληροφοριών, ίδρυσε το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΜΠΕ) με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο, Πέμπτη, θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου, εν όψει της ΔΕΘ, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με Πρυτάνεις δημόσιων πανεπιστημίων, παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας.

Σε ηλικία 91 ετών πέθανε ο Κωνσταντίνος Πυλαρινός, ο οποίος υπηρέτησε ως βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και υπηρέτησε σε σημαντικούς διοικητικούς ρόλους, όπως νομάρχης Μεσσηνίας και Θεσσαλονίκης.

Από πρώτο χέρι είδε τα έργα υποδομής στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με ιδιαίτερη έμφαση στην προβλήτα 6, ο μεγαλομέτοχος της ΟΛΘ ΑΕ, Ιβάν Σαββίδης. Κατά την επίσκεψή του, επισκέφτηκε επίσης το ιστορικό κτήριο της ΠΑΕΓΑΕ, το οποίο αποκαθίσταται, και συναντήθηκε με στελέχη της εταιρείας.

Η Μακεδονία και η Θράκη είναι για την κυβέρνηση μια βασική προτεραιότητα, όχι μόνο για λόγους εθνικούς, αλλά και για λόγους οικονομικούς και κοινωνικούς. Επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στη συνάντηση που είχε, στο Διοικητήριο, με τον υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο και τον υφυπουργό αρμοδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Κώστα Γκιουλέκα.

Μια φουτουριστική «Ολυμπιάδα», όπου οι αθλητές -ανθρωποειδή ρομπότ- θα συμμετάσχουν σε αγώνα μποξ, θα στείλουν μπάλες ποδοσφαίρου στα δίχτυα και θα επιδοθούν σε διάφορες άλλες «μανούβρες» δεξιοτεχνίας, διοργανώνουν από τις 29 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου η «Acumino» και η «Endeavor».

Κενές θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις τους έχουν σχεδόν οκτώ στους δέκα βιοτέχνες στη Θεσσαλονίκη (ποσοστό 75%), με πέντε στους δέκα ν’ αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε τεχνικό προσωπικό.