Μπορεί την περίοδο του lockdown η χώρα να μπήκε σε “καραντίνα”, ωστόσο οι ευαισθησίες και η διάθεση για προσφορά στον συνάνθρωπο και κυρίως σε εκείνους που έχουν πραγματική ανάγκη δεν μπαίνει σε “καραντίνα”.
Ελλάδα
Κερδίζει τις εντυπώσεις η “ΑΝΑΤΡΟΠΗ” και ο Γιώργος Λίλτσης
Συντάκτης: Eidisis.grΚεντρική Μακεδονία: Δημοπρατείται η μεγαλύτερη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων στη χώρα ως τώρα – Τι ανέφεραν Σκρέκας και Παπαθανάσης
Συντάκτης: Eidisis.grΤη δημοπράτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη στην ελληνική επικράτεια, αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021.
Θεσσαλονίκη: Άμεση λειτουργία Κέντρου Διοίκησης και Διαχείρισης κυκλοφορίας, χρηματοδότηση από ίδιους πόρους του ΟΑΣΘ
Συντάκτης: Eidisis.grΤι ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ.
Την άμεση λειτουργία Κέντρου Διοίκησης και Διαχείρισης της κυκλοφορίας, που θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του ΟΑΣΘ, την επέκταση των «έξυπνων» στάσεων και την καθιέρωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου γνωστοποίησε επίσημα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας, στη διάρκεια συνεδρίασης του Δ.
Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας: Δώρισε 120 ειδικές μπάλες ποδοσφαίρου σε 35 σχολεία που φοιτούν τυφλά παιδιά
Συντάκτης: Eidisis.grΕιδικές ποδοσφαιρικές μπάλες με ηχητικό σήμα, 120 στον αριθμό, οι οποίες εξυπηρετούν τα παιδιά με οπτική αναπηρία, δώρισε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), σε 35 σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου φοιτούν τυφλά παιδιά.
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 21χρονος έμπορος ναρκωτικών με πάνω από 5 κιλά κάνναβης (pics)
Συντάκτης: Eidisis.grΣτον εντοπισμό και στη σύλληψη ατόμου που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ψυχοτρόπων ουσιών προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για 21χρονο Έλληνα σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Δήμος Δέλτα: Στάσιμα νερά και πεταμένα λάστιχα στην περιοχή των βυρσοδεψείων
Συντάκτης: Eidisis.grΜια χαβούζα με στάσιμα νερά, βούρκο και λάσπες, μεταξύ της περιοχής των βυρσοδεψείων και του Δενδροποτάμου – Πεταμένα λάστιχα αυτοκινήτων στα όρια μεταξύ των Δήμων Δέλτα και Αμπελοκήπων Μενεμένης
Κατά την αυτοψία που έγινε από τα κλιμάκια της Αντιπεριφέρειας Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,ενόψει της παράδοσης από τον ανάδοχο τού πλάνου των εργασιών στις οποίες θα προχωρήσει, καταγράφηκε η υπάρχουσα κατάσταση ώστε να δρομολογηθούν οι κατάλληλες παρεμβάσεις, ενώ οι διαπιστώσεις που έγιναν αποτυπώθηκαν στους χάρτες της περιοχής.
Θέλησε να πουλήσει το κινητό του στο διαδίκτυο και του απέσπασαν 10.000 ευρώ
Συντάκτης: Eidisis.gr«Φτερά» έκαναν 10.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό 40χρονου, ο οποίος έπεσε θύμα επιτήδειων, όταν αποπειράθηκε να πουλήσει ένα κινητό τηλέφωνο μέσω αγγελίας στο Διαδίκτυο.
Προσποιούμενοι τους αγοραστές, οι δράστες -σύμφωνα με την Αστυνομία- κατάφεραν να αποσπάσουν από τον παθόντα τραπεζικά στοιχεία, προχωρώντας στη συνέχεια μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής σε μεταφορές χρημάτων.
Θεσσαλονίκη: Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα (27/5)
Συντάκτης: Eidisis.grΤρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Στις 13:00 φοιτητές θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα Βενιζέλου ενάντια στον νόμο Κεραμέως.
Στις 19:00 εργατικές συλλογικότητες θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας και θα κάνουν πορεία γειτονιάς, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.
Θεσσαλονίκη: Έβαλαν φωτιά και πέταξαν μπογιές στον Ευκλείδη
Συντάκτης: Eidisis.grΜικρές εστίες φωτιάς αλλά και βανδαλισμοί προκλήθηκαν τα ξημερώματα στον εσωτερικό χώρο του σχολικού συγκροτήματος «Ευκλείδης»
Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα άγνωστοι παραβίασαν την είσοδο του κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Παπαναστασίου και πέταξαν μπογιές, αναποδογύρισαν θρανία, ενώ προκάλεσαν και φωτιά μικρής έκτασης στον διάδρομο του 8ου ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.
Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ δυο αραβόφωνων νεαρών σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο thestival.gr ότι η συμπλοκή ξεκίνησε από ένα στραβοκοίταγμα.