espa pkm

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2026, 1:52:59 μμ

Ελλάδα

Φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς ηλεκτροκίνητο επιβατικό όχημα του δήμου Νεάπολης – Συκεών. Το υπηρεσιακό όχημα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ήταν σταθμευμένο στο εσωτερικό πάρκινγκ της Υπηρεσίας Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου. Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα και στο σημείο έφτασαν δύο υδροφόρα οχήματα για την κατάσβεση της φωτιάς, τα αίτια της οποίας ερευνώνται.

Σε 8,5 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) που θα λάβουν οι ροδακινοπαραγωγοί, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, από τα Γιαννιτσά όπου και βρέθηκε, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας.

Κινητοποίηση φοιτητών είχαμε νωρίς σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, με το συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του ΑΠΘ.

Η δράση προήλθε ύστερα από κάλεσμα του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ).

Σε μία εξαιρετική πρωτοβουλία, αφιερωμένη στα παιδιά με Χρόνιες Ρευματοπάθειες και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Νεανικά Ρευματικά Νοσήματα (18/03), προχωρούν ο street artist LifeInColour σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες.

Ελεύθερη αφέθηκε από την εισαγγελία Θεσσαλονίκης η Γαλλίδα φοιτήτρια, στο διαμέρισμα της οποίας εντοπίστηκε η διεξαγωγή πάρτι κατόπιν εφόδου της Αστυνομίας.

Η Γαλλίδα, όπως και 12 συμπατριώτες της (όλοι φοιτητές του προγράμματος Erasmus), προχώρησαν σε παράβαση των περιοριστικών μέτρων διασποράς του κορονοϊού.

Στη σύλληψη δύο νεαρών προχώρησε το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία της απόπειρας φθοράς ξένης περιουσίας.

Μάλιστα, οι δύο νεαροί είχαν συλληφθεί και την προηγούμενη εβδομάδα κατά την επιχείρηση εκκένωσης της Πρυτανείας του ΑΠΘ.

Ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη στο μακρινό Εκατερίνεμπουργκ έχοντας στις βαλίτσες του σχέδια και συνταγές για σοκολάτες με «γεύση» Ελλάδας. Ο Γιώργoς Αυγέρος βρέθηκε για τρεις εβδομάδες στα βάθη της Ρωσίας και δημιούργησε γλυπτά, κοσμήματα, κύματα του Αιγαίου, πλανήτες ακόμη και τσάντες -όλα από σοκολάτα- για το ζαχαροπλαστείο του Έλληνα Παντελή Παπαθανασίου, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από λίγες μέρες σ’ ένα από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα της ρωσικής πόλης.

Από παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, θα συνδυαστεί σήμερα ο καιρός.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Ανεμοι Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Για διαρρήξεις εξοχικών κατοικιών, στην περιοχή Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, κατηγορείται 19χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο νεαρός, εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες παραθεριστικών κατοικιών αδυνατούν να τις επισκεφθούν, λόγω της συνεχιζόμενης απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό, φέρεται ότι διέπραξε συνολικά 12 διαρρήξεις.

  Αντίθετη στο ενδεχόμενο δημιουργίας μονάδων αποτέφρωσης υγειονομικών αποβλήτων, στην περιοχή Σίνδου Θεσσαλονίκης, δηλώνει η παράταξη “Κοιτάμε Μπροστά”, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που κάνει λόγο για «αναμενόμενους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων» από πιθανή λειτουργία τους.