Τέλος Ιανουαρίου θα κάνει… πρεμιέρα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του δήμου Θεσσαλονίκης η ειδική πλατφόρμα που σχεδιάστηκε με στόχο τη δυνατότητα εύρεσης εργασίας για όσους αναζητούν και δεν μπορούν να βρουν και λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η Covid-19, επισήμανε ο αντιδήμαρχος οικονομικών του, Μιχαήλ Κούπκας, στη διάρκεια σημερινής διαδικτυακής εκδήλωσης.
Ελλάδα
Πλατφόρμα του δήμου Θεσσαλονίκης για εύρεση εργασίας
Συντάκτης: Eidisis.grΔΣΘ: Αίτημα για πλήρες άνοιγμα Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων
Συντάκτης: Eidisis.grΤην πλήρη επαναλειτουργία των Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων, με αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού και διατήρηση του καθεστώτος αναστολής όλων των σχετικών προθεσμιών, ζητά, με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) Στάθης Κουτσοχήνας.
Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης προετοιμάζει την τέταρτη διοργάνωση της Διαγωνιστικής Έκθεσης Φωτορεπορτάζ στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο #PRESS_photostories 2020.
Στη διαγωνιστική έκθεση μπορούν να συμμετάσχουν φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι που εργάζονται στην Ελλάδα ή το εξωτερικό με φωτογραφίες τους από το έτος 2020 και με αποκλειστικό θέμα την πανδημία.
Στις εγκαταστάσεις του Δασυγένειου Αθλητικού Κέντρου προπονήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (18/1) οι ποδοσφαιριστές του Άρη, ξεκινώντας τη μίνι προετοιμασία ενόψει της αναμέτρησης της Τετάρτης με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (20/01, 15:00), στο πλαίσιο της 1ης Αγωνιστικής (6η φάση) του Κυπέλλου ΕλλάδαςΟι ποδοσφαιριστές του Άκη Μάντζιου χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ.
Ιστορίες της Καραντίνας» και Αλ. Παπαδιαμάντης από την ΠΚΜ
Συντάκτης: Eidisis.grΜε τίτλο «διαβάΖΟΥΜΕ» το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει τις διαδικτυακές του δράσεις, οι οποίες έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, στηρίζοντας ιδρύματα της Περιφέρειας.
Στις 27 και 29 Ιανουαρίου στις 9 μ.
Ανακοίνωση του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ για τις καταγγελίες
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, με αφορμή τα δημοσιεύματα με καταγγελίες φοιτητριών ότι υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση από διδάσκοντα του τμήματος, ενθαρρύνει τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να μη φοβούνται να προβούν σε επώνυμες καταγγελίες.
Σινεμά και φωτογραφία από την Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Συντάκτης: Eidisis.grΠροβολή τριών ντοκιμαντέρ και μια διαδικτυακή συζήτηση περιλαμβάνει το πρώτο αφιέρωμα της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης για το 2021.
Η Ταινιοθήκη στρέφει τον φακό της στον κόσμο των φωτογράφων μέσα από το αφιέρωμα «Σινεμά και Φωτογραφία», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του MΟΜus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης από τη Δευτέρα 25 έως την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 στο online.filmfestival.gr.
Οι δύο πρώτες μεταμοσχεύσεις του 2021 στο Ιπποκράτειο
Συντάκτης: Eidisis.grΟι δύο πρώτες μεταμοσχεύεις του 2021 πραγματοποιήθηκαν μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου στη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του ΑΠΘ στο Ιπποκράτειο, παρά το τη δραματική έλλειψη μοσχευμάτων και μεταμοσχεύσεων που παρατηρείται παγκοσμίως εν καιρώ πανδημίας.
ΑΠΘ: Ο πρύτανης ζήτησε παρέμβαση της Εισαγγελίας για καταγγελίες
Συντάκτης: Eidisis.grΣτην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης απευθύνθηκε, σήμερα το πρωί, ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου, ενημερώνοντας για δημοσιεύματα που αναφέρονται σε καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές.
Μέχρι την Τρίτη θα διατηρηθεί ο παγετός σε περιοχές της Μακεδονίας
Συντάκτης: Eidisis.grΜέχρι την Τρίτη θα διατηρηθεί ο παγετός που επικρατεί ενώ σε κάποιες περιοχές της Μακεδονίας θα είναι κατά τόπους ολικός, δηλαδή οι θερμοκρασίες δεν θα ξεπερνούν τους μηδέν βαθμούς Κελσίου σε όλη τη διάρκεια της μέρας.