espa pkm

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2026, 11:19:13 μμ

Ελλάδα

Αύξηση της στάθμης των υδάτων των ποταμών ‘Αρδα και Έβρου, κατόπιν της σταδιακής και ελεγχόμενης αποδέσμευσης υδάτων από το φράγμα του Ιβαήλοβγκραντ, αναμένεται, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, βάσει της σημερινής Ρηματικής Διακοίνωσης που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας.

Προβλήματα σε σημεία του περιφερειακού οδικού δικτύου των Δήμων Σουφλίου και Διδυμοτείχου, έχει προκαλέσει η συνεχιζόμενη ισχυρή βροχόπτωση που εκδηλώθηκε το τελευταίο 24ωρο στο νομό Έβρου. 

Περιγράφοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη διαμορφωθείσα μέχρι στιγμής κατάσταση, ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος αναφέρει ότι υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στην Τοπική Κοινότητα Μικρού Δερείου, ενώ εντοπίζονται προβλήματα και σε άλλα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Τη διάθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) να υποστηρίξει την ελληνική κυβέρνηση για την ανάκαμψη των επιχειρήσεων μετά την πανδημία της Covid-19, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Δήμητρα Παπανδρέου, principal manager της EBRD και επικεφαλής του προγράμματος Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προς Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, που υλοποιεί ο οργανισμός στην Ελλάδα.

Την ανάγκη να καλλιεργηθεί μεγαλύτερη κοινωνιο-οικολογική συνείδηση στα ελληνικά νοικοκυριά γύρω από τις επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων, αλλά και να ενισχυθούν σημαντικά οι αντιληπτικές τους ικανότητες «ώστε να μπορούν να συνειδητοποιούν άμεσα τις πράξεις τους κι έτσι να τις αποφεύγουν», υπογράμμισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Βασιλική Αϊτσίδου, διδάκτωρ στο τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Σίγησε σε ηλικία ενενήντα πέντε ετών, η φωνή του Χαρίλαου Ταλιαδώρου, κορυφαίου εκπροσώπου και διδάσκαλου της βυζαντινής ψαλτικής τέχνης, με εγχώρια και διεθνή ακτινοβολία.

Επί εξηνταοκτώ συναπτά χρόνια υπηρέτησε στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη και πολύ περισσότερα την ψαλτική τέχνη και τη διδασκαλία της, αφήνοντας πίσω του πλούσιο μουσικό και εκπαιδευτικό έργο.

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 18:20

Κόλλησαν στο «μηδέν» ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης

Συντάκτης:

Σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης, ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι δίχως τέρματα στους «Ζωσιμάδες», σε αναμέτρηση για τη 16η αγωνιστική της Super League. Αρκετές ευκαιρίες για τις δυο ομάδες και ακυρωθέν γκολ – με τη χρήση του VAR – για τους Θεσσαλονικείς.

Στις φυλακές οδηγείται 44χρονος μετά την καταδίκη του από το Εφετείο σε 7ετή κάθειρξη για ασέλγεια σε βάρος της ανήλικης κόρης του. Ύστερα από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία (6-1), ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

   Αντίκτυπο όχι μόνο στη ζήτηση εργαζομένων, αλλά και στις δεξιότητες που ψάχνουν για το προσωπικό τους οι εργοδότες στην Ευρώπη, φαίνεται πως έχει η πανδημία, όπως προκύπτει από ανάλυση του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (cedefop).

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για γυναίκα που επιχείρησε να περάσει από γειτονικό μπαλκόνι στο διαμέρισμά της και βρέθηκε να κρέμεται από τα κάγκελα.

Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική που την κατέβασε με ασφάλεια από τον πρώτο όροφο της οικοδομής.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν έξι άτομα που κρίθηκαν ένοχοι για διακίνηση 42 κιλών ηρωίνης, η συνολική αξία της οποίας προσδιορίστηκε από τις Αρχές σε 800.000 ευρώ. Την υπόθεση αποκάλυψαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Κομοτηνής όταν ύστερα από επιχείρηση, το Σεπτέμβριο του 2019, συνέλαβαν στη δυτική Θεσσαλονίκη τέσσερις Βούλγαρους και δύο Αλβανούς, ηλικίας 31 έως 55 ετών.