espa pkm

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2026, 4:22:59 πμ

Ελλάδα

Σε καμία περίπτωση δεν κινδύνεψε καμιά ανθρώπινη ζωή λόγω της διακοπής ρεύματος για περίπου μία ώρα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» την περασμένη Παρασκευή αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσηλευτικού Ιδρύματος, απαντώντας σε δημοσιεύματα του Τύπου.

Έτοιμος να λειτουργήσει ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στα Λαγυνά.
Με χαρούμενες παιδικές φωνούλες, χαρά, ζωή και παιχνίδι αναμένεται να
πλημμυρίσει το κτίριο όπου θα εγκατασταθεί ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Λαγυνών καθώς ξεπεράστηκαν τα πάσης φύσεως προβλήματα και χορηγήθηκε, τελικά, η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του.

Κοινές δράσεις για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων αναπτύσσουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, όπως προβλέπει σχετικό μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε σήμερα το πρωί.
Το μνημόνιο, το οποίο έρχεται να επισφραγίσει τη στενή συνεργασία των δύο φορέων ιδιαίτερα μέσα στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία του κορωνοϊού, υπέγραψαν στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Πρόεδρος του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής Νικόλαος Πέντζος.

Οι φαρμακοποιοί αποδέχθηκαν την πρόταση του Υπουργείου Υγείας να στηρίξουν το εγχείρημα του «Εθνικού εμβολιασμού». Με την έλευση των εμβολίων κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, τα φαρμακεία μετατρέπονται σε κέντρα Ενημέρωσης και Συμβουλευτικής για τους πολίτες αναφορικά με την ασφάλεια και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Πρόστιμα συνολικού ύψους 55.900 ευρώ, επιβλήθηκαν στην αγορά στο πλαίσιο των ελέγχων της περασμένης εβδομάδας, εκ των οποίων 43.900 ευρώ αφορούσαν την μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Στο πορτμπαγκάζ έκρυβαν τρεις από τους εννέα Σύρους πρόσφυγες δύο διακινητές που συνελήφθησαν σε σημείο του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού.

Οι δύο Πακιστανοί διακινητές, 29 και 25 ετών, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς, το απόγευμα της Κυριακής, στο ύψος του κόμβου Προφήτη, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Η ελληνική παρουσία στη Νότια Αφρική δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Οι πρώτοι Έλληνες μετανάστες, στα τέλη του 19ου αιώνα, ήταν έμποροι και εργάτες στα ορυχεία, όπου πολλοί έχασαν τη ζωή τους από φυματίωση.

Η πίεση στο σύστημα υγείας συνεχίζεται παρότι παρατηρήθηκε μικρή μείωση των εισαγωγών ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης τελευταίες ημέρες, και οι διαθέσιμες απλές κλίνες για ασθενείς Covid-19 είναι κατειλημμένες κατά 70% ενώ οι αντίστοιχές κλίνες ΜΕΘ κατά 90%.

Παρατείνονται οι υφιστάμενες αεροπορικές οδηγίες για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, ενώ με νέα οδηγία, που τίθεται σε ισχύ από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020, όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε τριήμερο υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό.

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 03:30

Κυρίαρχος ο Άρης σε ένα ντέρμπι με μεγάλη ένταση

Συντάκτης:

Σε ένα ντέρμπι με μεγάλη ένταση, νεύρα, δοκάρι και πέναλτι, ο Άρης επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε αναμέτρηση για τη 12η αγωνιστική της Super League. 

Ο Μπρούνο Γκάμα μετέτρεψε σε γκολ την εσχάτη των ποινών πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, χαρίζοντας στους «κίτρινους» τη νίκη και – παράλληλα – τη δεύτερη θέση, υποχρεώνοντας τους «ασπρόμαυρους» στην πρώτη φετινή τους ήττα στο πρωτάθλημα.