espa pkm

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2026, 11:37:34 μμ

Ελλάδα

Την οικονομική, πολιτιστική και πολιτική δραστηριότητα των Ελλήνων του Πόντου, σε βάθος χρόνου περίπου τριών χιλιάδων ετών, αφηγείται σειρά ντοκιμαντέρ που δημιούργησε η Έδρα Ποντιακών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τέσσερα επεισόδια διαλέξεων-ντοκιμαντέρ, όπου η χρονική αλληλουχία του έργου σε τέσσερις μεγάλες περιόδους, επιτρέπει στον θεατή να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα της παρουσίας των Ελλήνων στον Πόντο στα αρχαία, βυζαντινά και οθωμανικά χρόνια, καθώς και στη νεότερη περίοδο κατά την οποία επικράτησε το κίνημα των Νεοτούρκων και στη συνέχεια του Κεμάλ, με τις γνωστές συνέπειες για τον Ελληνισμό.

Την εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ζήτησε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, από τις Αρχές και τους φορείς της περιοχής, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με θέμα την πορεία της πανδημίας.

Το αίτημα του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας για άμεση εισαγωγή στη Βουλή προς συζήτηση και επικύρωση της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας (ΔΣΕ) 190, σχετικά με την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον χώρο της εργασίας και της Σύστασης 206, που ψηφίστηκαν από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, υποστηρίζει το Δίκτυο των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων (ΕΙΦ) στα ΑΕΙ.

Εργασίες συντήρησης πραγματοποιούνται στην 28 η Επαρχιακή Οδό
Θεσσαλονίκης – Πλαγιαρίου – Επανομής από τη Διεύθυνση Τεχνικών
Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Τρίτη 15
Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020.

Σε νέα ανακοίνωση προχώρησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφορικά με την υποτιθέμενη δωροδοκία του ποδοσφαιριστή Σιαμπάνη.
Αναλυτικά:

“Ενημερώνουμε το φίλαθλο κοινό, πως ακόμη και μετά τις άτακτες υποχωρήσεις των εμπλεκομένων, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιθυμεί να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η έρευνα μετά τις καταγγελίες του Κώστα Καραπαπά.

Μειωμένα καταγράφονται στο 9μηνο φέτος τα οικονομικά μεγέθη της ΕΥΑΘ ΑΕ, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ενώ για το τελευταίο τρίμηνο του 2020 δεν αναμένονται ουσιαστικές μεταβολές, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η εταιρεία, γνωστοποιώντας δε, ότι παραμένει με μηδενικό δανεισμό και με τα ταμειακά της διαθέσιμα σε 74 εκατ.

Συμβολικές κινητοποιήσεις μπροστά στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Παπανικολάου πραγματοποίησαν νοσοκομειακοί γιατροί ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα της ΕΝΙΘ με κύριο αίτημα την άμεση λήψη μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ. Η ΕΝΙΘ επισημαίνει ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδα παραμένει στο κόκκινο και ότι οι κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν σε πληρότητα ενώ τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μίας νόσου με την αναστολή των τακτικών χειρουργείων και ιατρείων και τη συγχώνευση κλινικών.

Φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ κάνουν τις σπουδές τους πράξη και μάλιστα για καλό σκοπό, στηρίζοντας το Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης “Η Μέλισσα” το οποίο κλείνει το 2021 τα 100 χρόνια λειτουργίας.

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 07:20

Στον εισαγγελέα Σιαμπάνης και Δεληζήσης

Συντάκτης:

Τηρώντας κατά γράμμα τα όσα ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (14/12) η ΠΑΕ Άρης, Μάριος Σιαμπάνης και Γιώργος Δεληζήσης βρέθηκαν το ίδιο βράδυ στο γραφείο του εισαγγελέα στο τμήμα Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.