Στα μπλε «ντύθηκε» ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη από τις 6 το απόγευμα ώς τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Το μπλε είναι το χρώμα της εκστρατείας κι ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη σε όλο τον κόσμο.
Ελλάδα
Στα μπλε «ντύθηκε» ο Λευκός Πύργος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη
Συντάκτης: Eidisis.grΓ.Ν.«Παπαγεωργίου»: «Μετά από μάχη με τον κορονοϊό» απεβίωσε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά
Συντάκτης: Eidisis.grΘετικός στον ιό SARS-CoV-2 είχε εμφανιστεί ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά κόσμον Ιωάννης Τασσιάς, που απεβίωσε σήμερα το πρωί σε ηλικία 62 ετών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, ο εκλιπών, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, νοσηλευόταν από την περασμένη Παρασκευή στην Κλινική Covid-19 του ιδρύματος και κατέληξε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή, μετά από μάχη με τον κορονοϊό.
Ένας 67χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του σε αγροτικό δρόμο έξω από τη Θεσσαλονίκη, όταν ο γεωργικός ελκυστήρας που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.
Ξεκίνησε η προετοιμασία από την κυβέρνηση για την υποδοχή του εμβολίου, αλλά το βάρος εξακολουθεί να πέφτει στη μείωση των κρουσμάτων και την «αποσυμπίεση» των ΜΕΘ. Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμες για την εξέλιξη της πανδημίας και το φρένο που πρέπει να μπει στα κρούσματα και την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας εξαρτάται άμεσα από την τήρηση των περιοριστικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση.
Πολλές οι δυνατότητες για τη Θεσσαλονίκη, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η νέα Γαλλίδα πρόξενος, Σ.Μπουσέ
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Θεσσαλονίκη έχει πολλές δυνατότητες, είναι ένα σημαντικό μέρος από στρατηγικής και πολιτιστικής άποψης, μία πόλη- σύνορο με τα Βαλκάνια, την Τουρκία, τη Μεσόγειο. Αυτό τονίζει η νέα γενική πρόξενος της Γαλλίας και διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Sandrine Mouchet, (Σαντρίν Μουσέ) σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την πρώτη από την άφιξή της στην πόλη, πριν από περίπου δύο μήνες.
Δικάστηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία οι δύο ενοικιαστές διαμερίσματος όπου διοργανώθηκε πάρτι
Συντάκτης: Eidisis.grΠοινή φυλάκισης 2 ετών και 2 μηνών, επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στους δύο ενοικιαστές του διαμερίσματος, στο οποίο ξένοι φοιτητές συμμετείχαν σε πάρτι, παρά τα απαγορευτικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.
Πέντε άτομα συνελήφθησαν γιατί μοίραζαν φυλλάδια για την πορεία του Πολυτεχνείου
Συντάκτης: Eidisis.grΠέντε άτομα συνελήφθησαν το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Βλάλη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης τα πέντε άτομα μοίραζαν φυλλάδια με τα οποία καλούσαν στην πορεία του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17 Νοέμβρη.
Τις 116 έφτασαν οι αιτήσεις αρχιτεκτόνων και αρχιτεκτονικών γραφείων από τις 5 ηπείρους για τo έργο ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ-Helexpo AE
Συντάκτης: Eidisis.grΜε την κατάθεση 116 αιτήσεων από την Ελλάδα και 33 χώρες στις πέντε ηπείρους ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η πρώτη φάση του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την ανάπλαση του Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης της ΔΕΘ-Helexpo AE.
Στα «μπλε» ο Λευκός Πύργος σήμερα για την Παγκόσμια Μέρα Διαβήτη
Συντάκτης: Eidisis.grΣήμερα, Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020, ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη θα φωταγωγηθεί με μπλε χρώμα – το χρώμα του Διαβήτη. Η δράση θα ξεκινήσει στις 18:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 22:00.
Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης μετά την παρέμβαση εισαγγελέα στο κάλεσμα της ΕΝΙΘ
Συντάκτης: Eidisis.grΓια στοχευμένη επίθεση στην Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την παρέμβαση εισαγγελέα στο κάλεσμα της ΕΝΙΘ για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του Πολυτεχνείου.