espa pkm

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2026, 4:04:39 μμ

Ελλάδα

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 08:55

Covid-19: Aναμένοντας το εμβόλιο

Συντάκτης:

Ξεκίνησε η προετοιμασία από την κυβέρνηση για την υποδοχή του εμβολίου, αλλά το βάρος εξακολουθεί να πέφτει στη μείωση των κρουσμάτων και την «αποσυμπίεση» των ΜΕΘ. Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμες για την εξέλιξη της πανδημίας και το φρένο που πρέπει να μπει στα κρούσματα και την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας εξαρτάται άμεσα από την τήρηση των περιοριστικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Η Θεσσαλονίκη έχει πολλές δυνατότητες, είναι ένα σημαντικό μέρος από στρατηγικής και πολιτιστικής άποψης, μία πόλη- σύνορο με τα Βαλκάνια, την Τουρκία, τη Μεσόγειο. Αυτό τονίζει η νέα γενική πρόξενος της Γαλλίας και διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Sandrine Mouchet, (Σαντρίν Μουσέ) σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την πρώτη από την άφιξή της στην πόλη, πριν από περίπου δύο μήνες.

Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 2 μηνών, επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στους δύο ενοικιαστές του διαμερίσματος, στο οποίο ξένοι φοιτητές συμμετείχαν σε πάρτι, παρά τα απαγορευτικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Πέντε άτομα συνελήφθησαν το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Βλάλη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης τα πέντε άτομα μοίραζαν φυλλάδια με τα οποία καλούσαν στην πορεία του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17 Νοέμβρη.

Με την κατάθεση 116 αιτήσεων από την Ελλάδα και 33 χώρες στις πέντε ηπείρους ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η πρώτη φάση του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την ανάπλαση του Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης της ΔΕΘ-Helexpo AE.

Σήμερα, Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020, ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη θα φωταγωγηθεί με μπλε χρώμα – το χρώμα του Διαβήτη. Η δράση θα ξεκινήσει στις 18:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 22:00.

            Για στοχευμένη επίθεση στην Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την παρέμβαση εισαγγελέα στο κάλεσμα της ΕΝΙΘ για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του Πολυτεχνείου.

            Ξεκίνησε στην περιοχή του Βοϊου η διαδικασία της θανάτωσης, με ευθανασία, των γουνοφόρων ζώων που προσβλήθηκαν από covid– 19. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κοζάνης, Θεόφιλος Καντζόγλου θα θανατωθούν περίπου 2.500 μινκ ενώ η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο, Κυριακή.

Συμμορία που έκανε διαρρήξεις σε σπίτια και κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε, εξιχνιάστηκαν συνολικά 24 περιπτώσεις κλοπής στους νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών, Μαγνησίας και Φθιώτιδας ενώ συνελήφθησαν έξι μέλη της οργάνωσης και ένας συνεργός τους.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) ζητά την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων (Πολιτικών και Ποινικών) στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας, λόγω της έξαρσης της πανδημίας στις εν λόγω δυο περιοχές, ενώ εκφράζει την ανησυχία της για την επάρκεια των μέτρων που έχουν ληφθεί στα δικαστήρια των δυο αυτών περιφερειών.