espa pkm

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2026, 4:04:38 μμ

Ελλάδα

Στη σύλληψη 17χρονου ημεδαπού για παράνομη μεταφορά εννέα αλλοδαπών (δύο ανήλικα), οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, οδήγησαν οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του τμήματος Ασπροβάλτας.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί εντόπισαν ιδιωτικής χρήσης επιβατηγό αυτοκίνητο με οδηγό τον συλληφθέντα, ο οποίος δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάθμευσης και ανέπτυξε ταχύτητα.

Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίστηκαν οι όροι λειτουργίας των δικαστηρίων και των εισαγγελιών της χώρας για το διάστημα από 7.11.2020 ως και 30.11.2020

Ειδικότερα, με την υπουργική απόφαση ρυθμίζεται η λειτουργία των δικαστηρίων και εισαγγελιών της χώρας και καθιερώνεται ανώτατος αριθμός 15 ατόμων ανά δικαστική αίθουσα, εκτός εάν κατά την κρίση του προεδρεύοντος του δικαστηρίου η παρουσία των περισσότερων ατόμων κρίνεται απολύτως αναγκαία, αποκλειστικά σε περιπτώσεις όπου ο χρόνος παραγραφής συμπληρώνεται για τα πλημμελήματα μέχρι 31.12.2021 και για τα κακουργήματα μέχρι 31.12.2022 ή συμπληρώνεται o ανώτατος χρόνος προσωρινής κράτησης κατηγορουμένων.

Ένα κούρεμα μπορεί να σε …απογειώσει ή να σε «ρίξει», θεωρούν πολλοί. Στην περίπτωση, ωστόσο, του Δημήτρη Σαμαρά, η φράση αυτή αποκτά ξεχωριστή σημασία, αφού ο Ναουσαίος κομμωτής πιάνει στα χέρια το ψαλίδι και κουρεύει τους πελάτες του, όπου μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους… Σε χιονισμένες βουνοπλαγιές, στον αέρα ακόμη και στον βυθό της θάλασσας!

Σε 11 προσαγωγές, μία εκ των οποίων μετατράπηκε σε σύλληψη, προχώρησαν αστυνομικοί στα χθεσινοβραδινά επεισόδια που σημειώθηκαν σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Πύργο και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι στη διαδήλωση, που οργανώθηκε διαδικτυακά προκλήθηκε ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και της αστυνομίας και ακολούθησε κυνηγητό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και δακρυγόνα από τα ΜΑΤ.

Σε 600.000 νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας «μεταφράζεται» η επίτευξη του εθνικού στόχου για αύξηση της συμμετοχής της βιομηχανίας σε ποσοστό 15% του ΑΕΠ, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο «Thessaloniki Summit 2020», που διοργάνωσε – διαδικτυακά φέτος – ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Τα 700 εκατ. ευρώ αναμένεται να ξεπεράσουν οι εκταμιεύσεις της Εθνικής Τράπεζας για τις μεσαίες επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας φέτος, ακόμα και στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, ενώ το αντίστοιχο ποσό για το σύνολο των επιχειρήσεων της μεταποίησης πανελλαδικά ανέρχεται σε 1 δισ.

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 18:55

Το 20% των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης σε ψηφιακά έργα

Συντάκτης:

Τουλάχιστον το 20% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης αφορούν την ψηφιακή σφαίρα, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Δικυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο «Thessaloniki Summit 2020», που διοργάνωσε – διαδικτυακά φέτος – ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Σε επιμέρους διευκρινίσεις σχετικά με το πλαίσιο των μέτρων που θα ισχύουν από αύριο, προέβη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σχετικά με τις μετακινήσεις υπενθύμισε ότι καθ’ όλο του 24ωρο υπάρχει περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών σε όλη τη χώρα και οι μετακινήσεις επιτρέπονται κατ’ εξαίρεση και αυστηρά μόνο με sms ή σχετική δήλωση:

Να ληφθεί άμεσα απόφαση που θα αποκλείει τις υπεραγορές τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ να πωλούν άλλα προϊόντα πέραν των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης, για όσο διάστημα παραμένουν κλειστές οι επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου με κρατική εντολή, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, ζητά με επιστολή του προς το επιτελείο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τον γ.

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε σήμερα το θέμα της προσωρινής μεταφοράς των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν κατά τις εργασίες κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης (σταθμός Βενιζέλου).

Συγκεκριμένα, στην Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος η Μαίρη Σάρπ και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Βασιλειάδης) συζητήθηκαν οι αιτήσεις ακύρωσης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, κατοίκων της συμπρωτεύουσας, κ.