Επενδύσεις ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ σε έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και ενσωμάτωσης καινοτομίας υλοποιούν οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας και κάποιες από αυτές αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, επισήμανε η διευθύνουσα σύμβουλος της (ΕΕΣΥΠ), Ράνια Αικατερινάρη στο Thessaloniki Summit που πραγματοποιείται από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ), σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Ελλάδα
Thessaloniki Summit: «Γκάζι» στον ψηφιακό μετασχηματισμό λόγω και της πανδημίας του κορονοϊού
Συντάκτης: Eidisis.grThessaloniki Summit- Λουίς ντε Γκίντος, αντιπρόεδρος ΕΚΤ : Στο τέλος του 2022 η «επιστροφή» των οικονομιών στα προ πανδημίας επίπεδα
Συντάκτης: Eidisis.grΣτο τέλος του 2022 προβλέπεται να επιστρέψoυν στα προ πανδημικής κρίσης επίπεδα οι οικονομίες στην Ευρώπη, όπως επισήμανε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουίς ντε Γκίντος, μιλώντας από το βήμα του Thessaloniki Summit 2020, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Thessaloniki Summit- Ο Αδ. Γεωργιάδης για το Lockdown, τις τράπεζες, την ΕΛΒΟ και την ΕΒΖ
Συντάκτης: Eidisis.grΤην πεποίθηση ότι «αν όλοι τηρήσουν τα μέτρα κι ο ιός πέσει, το lockdown θα μπορούσε να λήξει σε τρεις εβδομάδες, ώστε να κάνουμε γιορτές με σχετική ομαλότητα» εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας από το βήμα του Thessaloniki Summit 2020, ενώ πρόσθεσε ότι, εφόσον υπάρξει και το εμβόλιο το 2021 θα μπορούσε να είναι μια καλύτερη χρονιά.
Thessaloniki Summit 2020- «H Τουρκία προκαλεί τους εταίρους της και τους γείτονές της σε διάφορα μέτωπα και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο…» δήλωσε ο πρέσβης της Γερμανίας Ερνστ Ράιχελ
Συντάκτης: Eidisis.gr
Την άποψη ότι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Τουρκία πρέπει να αποφασίζεται με νηφαλιότητα εξέφρασε ο πρέσβης τη Γερμανίας στην Ελλάδα, Ερνστ Ράιχελ μιλώντας στο «Thessaloniki Summit 2020», που διοργάνωσε -διαδικτυακά φέτος- ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Thessaloniki Summit: “Δίχτυ ασφαλείας” 3,3 δισ. ευρώ προανήγγειλε ο Χρ. Σταϊκούρας
Συντάκτης: Eidisis.grΣτα 3,3 δισ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό ύψος του πακέτου των μέτρων που ενεργοποιεί η κυβέρνηση, για να διατηρηθεί και να ενισχυθεί το δίχτυ ασφαλείας για εργαζόμενους και εργοδότες εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, όπως επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Thessaloniki Summit 2020, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών .
Πιο ενισχυμένη στήριξη ζητούν οι επαγγελματίες την εποχή του κορονοϊού
Συντάκτης: Eidisis.grΤην πρόθεση της πλειονότητας των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης να «παλέψουν» την κρίση που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού στην οικονομία χωρίς να προβούν σε απολύσεις, κατέγραψε έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), όπως και ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη των εργαζομένων κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Χαιρετισμός Σ. Τσομώκου στο 5ο Thessaloniki Summit
Συντάκτης: Eidisis.grΟι σκέψεις και οι προτάσεις που κατατίθενται στο 5ο Thessaloniki Summit, θα συμβάλλουν στον εθνικό διάλογο για μια σειρά από ζητήματα, που αφορούν τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και τις προοπτικές για την ευρύτερη περιοχή μετά το ξεπέρασμα της κρίσης, τόνισε ο πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, Συμεών Τσομώκος στο 5ο Thessaloniki Summit.
Ο ΠΑΟΚ θέλει να διώξει την «καραντίνα» της αρνητικής παράδοσης
Συντάκτης: Eidisis.grΣτη δυσκολότερη για την πόλη της Θεσσαλονίκης περίοδο, ο ευρωπαϊκός εκπρόσωπος της ο ΠΑΟΚ δίνει (19:55- 5/11) παιχνίδι μεγάλης βαθμολογικής σημασίας απέναντι στην ολλανδική Αϊντχόφεν, που παραμένει ο “κακός δαίμονας” της Ελληνικής ομάδας.
Στις 15:00 ο υπ. Οικονομικών θα παρουσιάσει τα μέτρα οικονομικής στήριξης
Συντάκτης: Eidisis.grΜετά τις ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και ώρα 15:00, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει τα μέτρα οικονομικής στήριξης, από το υπουργείο Οικονομικών.
Φάρσα για βόμβα στο σχολείο του έκανε 13χρονος μαθητής ο οποίος συνελήφθη στην Σταυρούπολη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά.
Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το πρωί ο ανήλικος ενημέρωσε ψευδώς από καρτοτηλέφωνο τις αστυνομικές Αρχές, σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε σχολικό συγκρότημα στην περιοχή της Σταυρούπολης.