Τα νέα, εξατομικευμένα μέτρα επιδημιολογικού συναγερμού που ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας (2/11) το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, περιλαμβάνουν (και) το κλείσιμο όλων των γηπέδων και την αναστολή (από το πρωί της Τρίτης 3/11) και για τις επόμενες για 14 μέρες, όλων των αγώνων τόσο της Super League, όσο και της Basket League στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του lockdown που έχει επιβληθεί στην πόλη, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού.
Ελλάδα
Αναστολή σε κάθε αθλητική δραστηριότητα για 14 μέρες στη Θεσσαλονίκη, πλην του ΠΑΟΚ-Αϊντχόφεν
Συντάκτης: Eidisis.grΟ κάθε πολίτης θα έχει τη δική του θυρίδα ΚΕΠ από σήμερα – Μέσω gov.gr η διαδικασία
Συντάκτης: Eidisis.grΟ κάθε πολίτης θα έχει τη δική του θυρίδα ΚΕΠ από σήμερα 3 Νοεμβρίου στην οποία θα μπορεί να μπαίνει και να παίρνει το πιστοποιητικό που έχει ζητήσει. Οι θυρίδες, οι οποίες τίθενται σε παραγωγική λειτουργία, αποτελούν στην ουσία ένα «ψηφιακό γραμματοκιβώτιο» μέσα από το οποίο θα γίνεται η επικοινωνία του πολίτη με το ΚΕΠ.
Συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο κατά του lockdown, που ισχύει από αύριο στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν περίπου 100 νεαροί, ανταποκρινόμενοι σε διαδικτυακό κάλεσμα. Οι συγκεντρωμένοι απομακρύνθηκαν μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας. Σε ορισμένους, επιβλήθηκαν πρόστιμα για παράβαση των μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού
Γιατί κλείνουν τα λύκεια σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες
Συντάκτης: Eidisis.grΜετά από σχετική εισήγηση της επιτροπής των ειδικών επιδημιολόγων αποφασίστηκε το κλείσιμο των λυκείων στους νομούς της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, που μπαίνουν σε lockdown από αύριο, Τρίτη 3 Νοεμβρίου.
Όπως επισημαίνεται σχετικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από πηγές που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου, το κλείσιμο των λυκείων αποτελεί «προληπτικό μέτρο» και δεν αντανακλά διασπορά του ιού στα σχολεία.
Διευκρινήσεις για το lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες
Συντάκτης: Eidisis.grΔιευκρινήσεις σε βασικά ερωτήματα, όσον αφορά τον τρόπο εφαρμογής των νέων εξατομικευμένων μέτρων που επιβάλλονται από το lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες και το οποίο ξεκινάει αύριο στις 06.00 το πρωί και θα διαρκέσει 14 μέρες, όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έδωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Τους πρώτους 500 τόνους τεύτλων, παρέλαβε στο εργοστάσιο της ΕΒΖ Σερρών, η Royal Sugar
Συντάκτης: Eidisis.grΠερισσότερους από 500 τόνους τεύτλων παρέλαβε σήμερα η Royal Sugar στην πρώτη επίσημη έναρξη του εργοστασίου των Σερρών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που λειτουργεί υπό την ομπρέλα της, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της, Χρήστος Καραθανάσης.
ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Λόγω lockdown αναστέλλεται η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών μεταξύ Θεσσαλονίκης – Σερρών
Συντάκτης: Eidisis.grΑναστέλλεται από αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου και μέχρι νεωτέρας η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών μεταξύ Θεσσαλονίκης – Σερρών – Θεσσαλονίκης μετά την εξαγγελία του ολικού lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Επίσης,σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, θα υπάρξουν επιπλέον τροποποιήσειςδρομολογίων στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα & στον Προαστιακό Θεσσαλονίκης – Λάρισας – Θεσσαλονίκης, οι οποίες και αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο.
Κλειστό το δημαρχείο Νάουσας, λόγω κρούσματος κορονοϊού σε εργαζόμενο
Συντάκτης: Eidisis.grΚλειστό για το κοινό θα παραμείνει μέχρι νεωτέρας το δημαρχείο Νάουσας, μετά την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού σε εργαζόμενο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Νάουσας, ενεργοποιήθηκαν άμεσα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, το βράδυ θα πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους του δημαρχείου και αύριο θα διενεργηθούν διαγνωστικά τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού σε υπαλλήλους του Δήμου από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.
Στον εναλλακτικό τουρισμό επενδύει η Περιφέρεια ΑΜΘ για την «μετα-covid» εποχή
Συντάκτης: Eidisis.grΟι μορφές εναλλακτικού τουρισμού θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη λύση για την επανεκκίνηση στην μετα-Covid εποχή, αλλά και το πλεονέκτημα σε περιοχές λιγότερο δημοφιλείς, που έχουν ενδεχομένως «αναξιοποίητα» πολλά και δυνατά χαρτιά, όπως η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Χρ. Σταϊκούρας-Γ. Πλακιωτάκης: Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της οικονομίας το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τους Οργανισμούς Λιμένος Ηγουμενίτσας, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης
Συντάκτης: Eidisis.grΓια «ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης όχι μόνο στις δυνατότητες των κομβικής σημασίας λιμανιών της χώρας, αλλά και ευρύτερα στις προοπτικές της οικονομίας», κάνουν λόγο σε κοινή δήλωσή τους οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, με αφορμή το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τους Οργανισμούς Λιμένος Ηγουμενίτσας, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης