espa pkm

Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2026, 10:38:36 μμ

Ελλάδα

«Θα είμαστε παρόντες σε κάθε πλατεία, σε κάθε περιοχή, σε κάθε αγορά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη και σε συνεργασία με τους πολίτες αυτό τον μεγάλο, επικίνδυνο εχθρό που έχει εμφανιστεί εδώ και λίγους μήνες στη ζωή μας», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του ύστερα από σύσκεψη που είχε με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου συζητήθηκαν επιχειρησιακά σχέδια που είναι σε εξέλιξη.

Κινητοποίηση αντιφασιστικών, αντιρατσιστικών οργανώσεων και ακτιβιστών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, με αφορμή την έναρξη της δίκης, αύριο, για την υπόθεση του θανάτου, πριν από δύο χρόνια, του Ζακ Κωστόπουλου.

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 19:25

Επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα την Τετάρτη στην Κοζάνη

Συντάκτης:

Την Κοζάνη επισκέπτεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στις 10:30 θα έχει σύσκεψη με τους δημάρχους του νομού (Δημαρχείο Κοζάνης) και αμέσως μετά με τους φορείς υγείας του νομού (Αίθουσα Συνεδριάσεων «Κοβεντάρειο»).

Μέχρι και στο 40%, σε σύνολο άνω των 5.500, υπολογίζεται το ποσοστό των μετακλητών εργατών γης που ενώ προσκλήθηκαν από παραγωγούς της Χαλκιδικής για τη συγκομιδή της πράσινης επιτραπέζιας ελιάς, δεν έφτασαν ποτέ στην περιοχή, επισήμαναν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παραγωγοί του νομού.

Διαδικτυακά θα πραγματοποιηθεί φέτος η 17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, σε ένα πρόγραμμα 11 ημερών (19-29 Νοεμβρίου), με τη συμμετοχή σημαντικών συγγραφέων και την ψηφιακή διοργάνωση των προγραμματιζόμενων φεστιβάλ, εκδηλώσεων και δράσεων καθώς και των επαγγελματικών συναντήσεων για την εγχώρια και τη διεθνή αγορά του βιβλίου.

Για την αμέριστη στήριξη της Γερμανίας στον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή αντισημιτισμού διαβεβαίωσε ο Γερμανός αναπληρωτής γενικός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, Κάρστεν Μύλλερ, τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Δαυίδ Σαλτιέλ.

Σε αυξημένη επιφυλακή τίθενται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ανακοινώθηκε μετά από σύσκεψη της Ειδικής Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης της Περιφέρειας, υπό τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η λήψη σειράς μέτρων προστασίας των εργαζομένων και των συναλλασσόμενων σε όλα τα κτίρια της Περιφέρειας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες, ενώ ο Περιφερειάρχης έθεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας σε αυξημένη επιφυλακή και ετοιμότητα εν όψει της αναμενόμενης εισόδου της περιοχής στο Επίπεδο 3 («Πορτοκαλί») από την Πολιτική Προστασία και τους αρμόδιους Επιστήμονες.

 Δωρεάν δράσεις προληπτικού κλινικού ελέγχου μαστού, θα πραγματοποιηθούν στις 31 Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου στο πλαίσιο της συμμετοχής του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στον μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.

   Σ’ ένα από τα πιο όμορφα αρχοντικά της Θεσσαλονίκης, στη Βίλα Καπαντζή -περιοχή Ανάληψη- το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει από τις 21 Οκτωβρίου την έκθεση «Κοσμάς Ξενάκης- Χασάπηδες και Κριοφόροι».

Ανακαινισμένο είναι εδώ και λίγες μέρες το νηπιαγωγείο στο Πέπλο Έβρου. Οι μικροί μαθητές δεν …αναγνωρίζουν το σχολείο τους, που πλέον μοιάζει καινούριο χάρη στην αποφασιστικότητα της νηπιαγωγού, την προσωπική δουλειά των γονιών τους και τη βοήθεια της τοπικής αρχής.