«Όλα είναι έτοιμα» για το πρώτο κουδούνι, την ερχόμενη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε δηλώσεις της μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, στο πλαίσιο της περιοδείας που ξεκίνησε σήμερα σε σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ελλάδα
Νίκη Κεραμέως: Όλα είναι έτοιμα για το πρώτο κουδούνι
Συντάκτης: Eidisis.gr«Θεσσαλονίκη Μαζί» για διοίκηση Ζέρβα: Ευτελίζουν το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου
Συντάκτης: Eidisis.grΠυρά κατά της διοίκησης του Κωνσταντίνου Ζέρβα εξαπέλυσε η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» με ανακοίνωση της, υποστηρίζοντας πως «επιμένουν να ευτελίζουν το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου» καθώς δεν έχουν πρόθεση «να υπάρξει διάλογος με νηφαλιότητα».
ΚΔΑΠ: Παιδιά και… αποπαίδια για την κυβέρνηση
Συντάκτης: Eidisis.grΜείζον ζήτημα έχει προκύψει με τα ΚΔΑΠ και την αθέτηση των κυβερνητικών υποσχέσεων την οποία καταγγέλλουν γονείς και εργαζόμενοι.
Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ στο Politic.gr, περίπου 65.000 παιδιά μένουν εκτός ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμεΑ και παιδικών σταθμών, παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις, ότι κανένα παιδί που πληρούσε τα κριτήρια δεν θα έμενε εκτός.
Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα τροχαίας στο κέντρο της πόλης
Συντάκτης: Eidisis.grΚυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα τροχαία θα εφαρμόζονται από σήμερα Πέμπτη 10-09-2020 έως και την Κυριακή, όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διεξαγωγής του κοινωνικο-πολιτικού φόρουμ Thessaloniki Helexpo Forum, των παράλληλων εκδηλώσεων – ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας-πορειών, στο κέντρο της πόλης.
Χωρίς προϋποθέσεις οι εγγραφές στο ολοήμερο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων
Συντάκτης: Eidisis.grΔημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (ΦΕΚ Β 3838/9-9-2020) η Υπουργική Απόφαση που αφορά την εγγραφή και φοίτηση μαθητών και μαθητριών στο ολοήμερο πρόγραμμα των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων.
Όπως αναφέρεται στην Απόφαση, που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να εγγράφονται στο Ολοήμερο, κατόπιν σχετικής αίτησης των κηδεμόνων τους.
ΕΥΑΘ: Προβλήματα υδροδότησης στην Ευκαρπία λόγω εργασιών
Συντάκτης: Eidisis.grΠροβλήματα υδροδότησης θα έχουν σήμερα Πέμπτη, περιοχές της Ευκαρπίας στον Δήμο Παύλου Μελά από τις 10:00 π.μ έως 16:00 μ.μ, όπως ενημερώνει η ΕΥΑΘ καθώς θα πραγματοποιηθούν εργασίες σύνδεσης νέων αγωγών στη συμβολή των οδών Ολύμπου με Ανθοκήπων στην Δ.
Ελλάδα – Γαλλία συμμαχία και “στρατιωτική συνδρομή”
Συντάκτης: Eidisis.grΤου Γιάννη Χαβιανίδη
Το γνωστό σύνθημα Ελλάδα-Γαλλιά συμμαχία εξελίσσεται και γίνεται Ελλάδα-Γαλλία “στρατιωτική συνδρομή”.
Στην αμυντική συμφωνία που θα υπογράψουν οι υπουργοί Άμυνας των δυο χωρών, πιθανότατα στα μέσα του τρέχοντος μήνα, οι ειδικοί αναλυτές εστιάζουν στον όρο “στρατιωτική συνδρομή” που ξεχωρίζει και δίνει τον τόνο των σχέσεων ανάμεσα σε Αθήνα και Παρίσι.
Στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως πληροφορείται το Politic, φοβούνται νέα «Μαδρίτη» για τα ελληνοτουρκικά με αφορμή τη χθεσινή (Τετάρτη) συνεδρίαση του ΝΑΤΟ.
Του Γιάννη Συμεωνίδη
Υπενθυμίζουμε ότι το 1997 Κώστας Σημίτης και Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ είχαν συμφωνήσει, ανάμεσα σε άλλα, στο περιθώριο Συνόδου Κορυφής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου κάθε κράτος να σεβαστεί τα ζωτικά συμφέροντα του άλλου, διατύπωση με την οποία θεωρήθηκε πως η Ελλάδα αποδεχόταν ότι η Τουρκία έχει ζωτικά νόμιμα συμφέροντα στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, συμφέροντα τα οποία απορρέουν από κανόνες του διεθνούς δικαίου.
«Πράσινο φως» από το δημοτικό συμβούλιο για το γήπεδο του ΠΑΟΚ
Συντάκτης: Eidisis.grΤο «πράσινο φως» για να προχωρήσει η ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην περιοχή της Τούμπας «άναψε» απόψε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, που ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου.
Θεσσαλονίκη: Πορεία στο κέντρο με σκοπό την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες
Συντάκτης: Eidisis.grΠορεία πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με σκοπό την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες από συλλογικότητες και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.
Με αφορμή τα τεκταινόμενα στη Μόρια, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και κινούνται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.