Μεγάλη κινητοποίηση υπήρξε από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης στο κάλεσμα του δήμου Καλαμαριάς και του δημάρχου, Γιάννη Δαρδαμανέλη αναφορικά με την αποστολή τροφίμων και φαρμακευτικών υλικών στη Βηρυτό, μετά την τραγική έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της πόλης, την περασμένη εβδομάδα.
Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: Έμπρακτη υποστήριξη στη Βηρυτό με φάρμακα και γιατρούς
Συντάκτης: Eidisis.grΦωτιά εκδηλώθηκε σήμερα (12/8) στο Μετόχι της Επανομής, στη Θεσσαλονίκη.
Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 12 πυροσβέστες και πέντε οχήματα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.
Θεσσαλονίκη: 35 κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι
Συντάκτης: Eidisis.grΑυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη, καθώς 35 άτομα βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.
Πιο συγκεκριμένα, επτά ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν σε γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και πρόκειται για δύο άνδρες και πέντε γυναίκες.
Τραγικός θάνατος για 20χρονο πεζό ο οποίος παρασύρθηκε από έξι οχήματα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΤραγικό θάνατο βρήκε 20χρονος στην άσφαλτο, όταν παρασύρθηκε από έξι οχήματα στο 28ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς.
Σύμφωνα με την αστυνομία, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 41χρονη παρέσυρε 20χρονο, ο οποίος κινούνταν πεζός και στη συνέχεια παρασύρθηκε διαδοχικά από 5 άλλα οχήματα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Τραγικός θάνατος από 20χρονο πεζό ο οποίος παρασύρθηκε από έξι οχήματα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΤραγικό θάνατο βρήκε 20χρονος στην άσφαλτο, όταν παρασύρθηκε από έξι οχήματα στο 28ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς.
Σύμφωνα με την αστυνομία, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 41χρονη παρέσυρε 20χρονο, ο οποίος κινούνταν πεζός και στη συνέχεια παρασύρθηκε διαδοχικά από 5 άλλα οχήματα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Άδεια τα καταστήματα πριν τα μεσάνυχτα – Έλεγχοι και πρόστιμα
Συντάκτης: Eidisis.grΕκκωφαντική σιγή επικράτησε στους κεντρικότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης με τους εξονυχιστικούς ελέγχους και τα τσουχτερά πρόστιμα να πρωταγωνιστούν, στο πλαίσιο της απαγόρευσης της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12:00 τα μεσάνυχτα.
Θεσσαλονίκη: Φαρμακοποιοί της πόλης συγκέντρωσαν βοήθεια για τους πληγέντες στη Βηρυτό
Συντάκτης: Eidisis.grΆμεση ήταν η συνδρομή των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της Βόρειας Ελλάδας στη συγκέντρωση βοήθειας για τους πληγέντες των φονικών εκρήξεων στη Βηρυτό.
Μέσα σε μόλις λίγες ώρες, όπως ενημερώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκε ένα φορτηγάκι με κιβώτια γεμάτα υγειονομικό υλικό και φάρμακα, τα οποία εντός των επόμενων ημερών θα παραδοθούν στην Πρεσβεία του Λιβάνου ώστε να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες των πληγέντων.
Πατουλίδου για τη ΔΕΘ: «Οφείλουμε να είμαστε παρόντες περισσότερο από ποτέ»
Συντάκτης: Eidisis.grΟδυνηρή εξέλιξη, που πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς διχασμούς, χαρακτηρίζει την ακύρωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου. Η ίδια επισημαίνει ότι αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά μετά τον πόλεμο και υπογραμμίζει ότι «οφείλουμε να είμαστε παρόντες περισσότερο από ποτέ».
Ζέρβας: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Ντίνου Χριστιανόπουλου – «Εμβληματικός ποιητής της γενιάς του»
Συντάκτης: Eidisis.grΣυλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου, που απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, χαρακτηρίζοντας τον εκλιπόντα ως «εμβληματικό ποιητή της γενιάς του και χαρακτηριστική φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης».
Θεσσαλονίκη: Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες – Προβλέπονται λουκέτα
Συντάκτης: Eidisis.grΜεγάλο πλήγμα έχουν δεχτεί τα καταστήματα της πόλης ενόψει της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ωστόσο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ύπαρξης ακόμη περισσότερων λουκέτων λόγω της απόφασης για ακύρωση της φετινής ΔΕΘ.