espa pkm

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2026, 7:54:53 μμ

Ελλάδα

Αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα καταθέσουν οι γονείς και κηδεμόνες αιτήσεις για εισαγωγή σε Πρότυπο ή Πειραματική Σχολείο για το σχολικό έτος 2020-2021 δίνει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Οι γονείς και κηδεμόνες που ενδιαφέρονται τα παιδιά τους να εισαχθούν σε Πρότυπο ή Πειραματικό Σχολείο το σχολικό έτος 2020-2021 καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr (στη διαδρομή Εκπαίδευση/Εγγραφή σε σχολείο/Εγγραφή σε Πρότυπο / Πειραματικό Σχολείο) από σήμερα, 12 Ιουνίου έως και 20 Ιουνίου 2020.

Ο Γιώργος Οικονόμου είναι ο άνθρωπος που βρήκε την μικρή μπροστά σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Είδε την 10χρονη Μαρκέλλα να περιπλανιέται στο δρόμο και την πλησίασε για να την ρωτήσει που πηγαίνει.

Λουκέτο μπήκε σε πέντε μεγάλα νυχτερινά καταστήματα και καταστήματα εστίασης στην Αττική και συγκεκριμένα στο Μικρολίμανο, τον Κεραμικό και το Γκάζι, και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους περίπου 15.000 ευρώ στο πλαίσιο ελέγχων αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού.

Το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού στον κόσμο εγκαινιάζει σήμερα Σάββατο από τη Σαντορίνη, έναν εμβληματικό τουριστικό προορισμό, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η παρουσία διεθνών ΜΜΕ εγγυάται τη διεθνή προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος που έχει πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 09:00

Ξέσπασε φωτιά σε περίπτερο στην Καλλιθέα

Συντάκτης:

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 7.40 το πρωί σε περίπτερο στη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου στην Καλλιθέα. Λόγω των εύφλεκτων υλικών που βρίσκονταν στο σημείο, το περίπτερο έγινε παρανάλωμα του πυρός. Έως στιγμής είναι άγνωστη η αιτία της φωτιάς.

Απαντήσεις για την απουσία από την εργασία της, για την περούκα όχι όμως και για την τηλεκάρτα που αποτέλεσε και «κλειδί» για διαλευκανθεί η υπόθεση, έδωσε στην κατάθεση της η 35χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι εις βάρος της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα.

Στο σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος 13 ατόμων οι αρχές κατόπιν έρευνών  στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση παραβατικών συμπεριφορών και έκνομων ενεργειών, που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης με συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχές του Ηρακλείου.

Ένα νέο, δεύτερο κύμα της πανδημίας κορωνοιού φαίνεται να καταγράφουν πολλές χώρες σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της ομάδας επιστημόνων του NANOTEXNOLOGY 2020

Από την έναρξη της πανδημίας η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Συνεδρίου NANOTEXNOLOGY 2020 και το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ΠΟΥ παρακολουθούν την πορεία του COVID 19 σε παγκόσμιο επίπεδο αναλύοντας τα δεδομένα, επισημαίνουν την μετάβαση σε μια δεύτερη φάση, όσον αφορά την πανδημία, παραθέτοντας στοιχεία για το τι ισχύει τόσο για την Ελλάδα όσο και την Ευρώπη και τον υπόλοιπο.

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω στον 19χρονο καταδικασθέντα για τον βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, για τον βιασμό της 19χρονης κοπέλας με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% που φοιτά σε ειδικό σχολείο.

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο αποφάσισε να ευχηθεί καλή επιτυχία στους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ.

Ο Μητρολίτης, έστειλε το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας αφιερώνοντας στα παιδιά ένα θρυλικό ροκ τραγούδι των Aerosmith, το «Dream on».