espa pkm

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2026, 1:35:32 πμ

Ελλάδα

Ξεκινούν την Πέμπτη, 4 Ιουνίου οι αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου.

Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου σήμερα και ο Δήμος Σερρών επέλεξε αυτήν ακριβώς την ημέρα για να εγκαινιάσει το νέο σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων!

«Στην πόλη των Σερρών από σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου 40 ποδήλατα τίθενται στην διάθεση των Σερραίων πολιτών και επισκεπτών, μέσω 5 σταθμών ποδηλάτων, με έναν εύκολο και απλό τρόπο! Γιατί το ποδήλατο πρέπει να αποτελέσει το κύριο μέσο μεταφοράς για μια πόλη σύγχρονη, λειτουργική, έξυπνη και ευρωπαϊκή όπως είναι η πόλη των Σερρών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την κλιμακούμενη προκλητικότητα της γείτονος στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Κατά τη συνάντησή του στο προεδρικό μέγαρο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, διεμήνυσε ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις της Τουρκίας.

Η AEGEAN, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών  (30/5) και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (01/06) για την εθνική πολιτική προσβασιμότητας, όπως διαμορφώθηκε μετά την αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των προορισμών και βάσει της λίστας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Αεροπορική Ασφάλεια (EASA), προχωρά σε περαιτέρω τροποποιήσεις του πτητικού της προγράμματος για το διάστημα Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου 2020.

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε την κατασκευή δύο μεγάλων ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα.

Τον ποδηλατόδρομο Γκάζι-Κηφισιά (τμήμα του μεγαλύτερου ποδηλατόδρομου Φάληρο-Κηφισιά) και τον ποδηλατόδρομο Κατεχάκη-Ευαγγελισμός μέσω της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης.

Η θετική πορεία περιορισμού του COVID-19 στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την πλήρη και συνεπή εφαρμογή  του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου  για τα επιβατηγά πλοία, επιτρέπει πλέον την αναθεώρηση του. 

Έτσι, με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών αυξάνεται στο 60% (από 50%) για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% (από 55%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Η Τουρκία λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και προσπαθεί να σφετεριστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με αφορμή την ολοκλήρωση της τριμερούς τηλεδιάσκεψης με τους ομολόγους του της Κύπρου και της Ιορδανίας στην οποία συζητήθηκαν επίσης το Λιβυκό και το Συριακό.

Συνήλθε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία τουΑρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. 

Τα μέλη της Συνόδου  δέχθηκαν τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Υγιείας κ.

Η Αθήνα ξεδιπλώνει μια βεντάλια διπλωματικών επιλογών για να απαντήσει σε αυτές τις προκλήσεις της Άγκυρας, που όπως έχουμε δει, ξεδιπλώνονται πια και στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η Ελληνική απάντηση δίνεται:

1ον Με μια επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ που εξηγούνται οι θέσεις της χώρας

Αντίδραση κατά των δημοσιευμάτων μέσων μαζικής ενημερώσεως, «της τεχνικής της Γιόγκα» ως τρόπου αντιμετωπίσεως του άγχους, κατά την περίοδο της πανδημίας του Covid-19,, εξεφρασε η Εκκλησία της Ελλάδας.

Όπως επισημαίνει το σχετικό ανακοινωθές της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου: «Περί «της τεχνικής της Γιόγκα» και στο πλαίσιο του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία στη Χώρα μας είναι συνταγματικώς κατωχυρωμένη και σεβαστή, αλλά και της ποιμαντικής ευθύνης Αυτής για την αποφυγή δημιουργίας κλίματος θρησκευτικού συγκρητισμού, ομοφώνως απεφάσισε να υπενθυμίσει στο χριστεπώνυμο Πλήρωμα ότι η «Γιόγκα» αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουϊσμού, διαθέτει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρμογών και τάσεων και δεν αποτελεί «είδος γυμναστικής».