espa pkm

Σάββατο, 18 Απριλίου 2026, 11:10:50 πμ

Ελλάδα

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή της Ασσήρου Θεσσαλονίκης. Η φωτιά καίει εκατέρωθεν της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Η ίδρυση του μη κερδοσκοπικού σωματείου με την επωνυμία «Οι Φίλοι της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης» και τον διακριτικό τίτλο «Φίλοι της ΔΕΘ» έχει ήδη συγκεντρώσει 100 υπογραφές από επαγγελματίες όλων των κλάδων και κοινωνικών χώρων, εν όψει των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ.

Το ποσό των 800.000 ευρώ θα διατεθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, με στόχο τη συντήρηση και την αναβάθμιση των υποδομών του κατά την περίοδο 2025-2026.

Μπροστά στις σύνθετες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, όπως η ευλογιά των αιγοπροβάτων, η επιδεινούμενη λειψυδρία και η ανάγκη ενίσχυσης της βιοασφάλειας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χρήστος Κέλλας πραγματοποίησε περιοδεία στον Έβρο και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ανηφορίζοντας προς την Άνω Πόλη, από το ύψος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο κάτοικος και ο επισκέπτης της πόλης, προσπερνώντας στα δεξιά του τα Κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας, αντικρίζει μπροστά του την πύλη του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος».

Ανηφορίζοντας προς την Άνω Πόλη, από το ύψος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο κάτοικος και ο επισκέπτης της πόλης, προσπερνώντας στα δεξιά του τα Κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας, αντικρίζει μπροστά του την πύλη του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος».

Μέρες ξεγνοιασιάς θα απολαύσουν και φέτος στη θάλασσα της Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης εξήντα ελληνομαθή παιδιά από την Γκαγκαουζία, της νότιας Μολδαβίας. Πρόκειται για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου που μαθαίνουν ελληνικά στα δύο εναπομείναντα «φροντιστήρια» ελληνικής γλώσσας στο Κομράτ της Γκαγκαουζίας, τα οποία εποπτεύει ο αφιλοκερδής σύλλογος από τη Θεσσαλονίκη «Αέροπος», που συστάθηκε πριν από είκοσι χρόνια χάρη στο ενδιαφέρον και την αγάπη κάποιων Θεσσαλονικιών να διαδοθεί η ελληνική γλώσσα στα Βαλκάνια.

Μία 77χρονη έχασε τη ζωή της, όταν παρασύρθηκε από αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 29χρονος στο Νέο Σκοπό Σερρών. Η θανατηφόρα παράσυρση σημειώθηκε, χθες, γύρω στις 10 το βράδυ.

Στο εμπορικό λιμάνι «Φίλιππος Β’» της Νέας Καρβάλης στην Καβάλα, κατέπλευσε, νωρίς σήμερα το πρωί, αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού που, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετέφερε τριακόσιους μετανάστες από την Κρήτη.

Στην κατοχή του βρέθηκε αυτοσχέδιο μεταλλικό στέλεχος με προσαρτημένη μαστίχα, αντικείμενο με το οποίο φέρεται να προέβη στην κλοπή.

Στα πράσα πιάστηκε ένας 60χρονος, όταν έκλεψε μικρό χρηματικό ποσό από παγκάρι παρεκκλησιού ιερού ναού στην ανατολική Θεσσαλονίκη.