espa pkm

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2026, 5:33:15 πμ

Ελλάδα

Την υποκίνηση των επεισοδίων και καθοδήγηση της αμφισβήτησης των μοριακών τεστ ερευνούν οι αρχές στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας.

Πολλές ενδείξεις και στοιχεία δείχνουν ότι κάποιοι με το πρόσχημα της ρατσιστικής στοχοποίησης των Ρομά υποκινούν τις εντάσεις στον οικισμό.

Μια ομάδα Ρομά, εν μέσω των εντάσεων, επιτέθηκε και χτύπησε το δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Πάνο Γαρουφαλιά. Μπροστά σε αστυνομικούς, τον γρονθοκόπησαν και τον  τραυμάτισαν, ενώ έκανε ρεπορτάζ για την έξαρση κρουσμάτων στον οικισμό.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, είχε τηλεδιάσκεψη σήμερα, Παρασκευή 15 Μαΐου, με την ηγεσία του Development Finance Corporation (DFC), τον βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιο για τις Ενεργειακές Πηγές, κ.

Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 18:00

Και ψηφιακά πλέον οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία

Συντάκτης:

Από σήμερα η αίτηση εγγραφής των νηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας μπορεί πλέον να γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), χωρίς να είναι απαραίτητη η μετακίνηση του γονέα – κηδεμόνα στο νηπιαγωγείο για το σκοπό αυτό.

Του Δημήτρη Δαμιανού

Ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας ζήτησε η εισαγγελέας για τον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους της υπόθεσης Τοπαλούδη και κάθειρξη 15 ετών για τον καθένα για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού.

Του Δημήτρη Δαμιανού

Ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας για τον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους της υπόθεσης Τοπαλούδη και κάθειρξη 15 ετών για τον καθένα για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού αποφάσισε το δικαστήριο.

Παρατείνεται μέχρι το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας 14 ημερών για ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ταξιδιώτες που θα επισκεφτούν τη χώρα μας μέχρι και τις 31 Μαίου θα τίθενται προληπτικά σε καθεστώς αναγκασιτκής απομόνωσης στο πλαίσιο τήρησης μέτρων προστασίας και περιορισμού της εξάπλωσης κορωνοιού στην Ελλάδα.

«Φωτιές» ανάβει η κατάθεση που δόθηκε στις 11 Μαίου ενώπιον της ανακρίτριας Ρεθύμνου για το διπλό φονικό στα Ανώγεια από θείο του άτυχου κτηνοτρόφου Γιώργη Ξυλούρη. Με βάση την κατάθεση αυτή, την οποία έχει στη διάθεση του το Cretalive,  φαίνεται ότι η οικογένεια Ξυλούρη εξακολουθεί να επιμένει στον ισχυρισμό ότι ο 29χρονος Μ.

Ένοχοι κρίθηκαν και οι δυο κατηγορούμενοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, όπως ανακοινώθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου.

Η απόφαση είναι ομόφωνη, καθώς συμφώνησαν και οι τρεις δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι.

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Στην κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων περί κατάργησης των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) από τα νοσοκομεία, προχώρησε από τη Βουλή ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, απο0δίδοντας τα πυρά του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού για «ατεκμηρίωτη επιστημονικά κίνηση» σε παρερμηνεία των δηλώσεων του επιτελείου του υπουργείου.