espa pkm

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2026, 2:17:07 μμ

Ελλάδα

Την ανησυχία του για το πάρτι των 300 ατόμων στην Αγία Παρασκευή, εξέφρασε ο καθηγητής παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.

Βελτιωμένη είναι σήμερα η κατάσταση έξω από την ΕΥΔΑΠ στο κέντρο της Αθήνας, όπου χθες είχαν σχηματιστεί μεγάλες ουρές και η αναμονή έφτανε έως και τα 45 λεπτά.

Γύρω στις 8 το πρωί, περίμεναν για να εξυπηρετηθούν περίπου 13 άτομα, κρατώντας τις σχετικές αποστάσεις και φορώντας μάσκες.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Ομάδα περίπου 300 νεαρών συγκεντρώθηκε στο σημείο, προκειμένου να κάνει πάρτι με μπύρες και μουσική.

Δυνάμεις της Αστυνομίας που έφτασαν στο σημείο, ζήτησαν να διαλυθεί το πλήθος, καθώς παραβίαζε τους κανόνες περί συγχρωτισμού.

Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020 00:00

Νέος σεισμός νότια της Κρήτης

Συντάκτης:

Νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε την Τρίτη στις 8.20 το βράδυ, 104 χιλιόμετρα νότια του χωριού Άρβη στην Κρήτη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. To εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 25 χιλιόμετρα.

Το θέμα των διακρατικών συμφωνιών για τον τουρισμό φαίνεται να προκρίνει σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση για να διασωθεί ό,τι είναι δυνατό να διασωθεί από τη φετινή τουριστική σεζόν. 

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να ξεκινήσουν σταδιακά οι πτήσεις από τις 10 Ιουνίου και μετά, ωστόσο αυτό είναι το κάλο σενάριο, καθώς την Τρίτη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε ότι  σχεδιάζει πτήσεις στην Ελλάδα από τον Ιούλιο και μετά.

Τα περιστατικά με καφέ - μπαρ, τα οποία με το πρόσχημα της πώλησης ροφημάτων take- away, έκαναν αυτοσχέδια πάρτι με μουσική στη διαπασών, καταδίκασε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Στον συγκατηγορούμενο του απέδωσε τις ευθύνες για όσα συνέβησαν στην Ελένη Τοπαλούδη τη νύχτα της 27ης Νοεμβρίου 2018, ο Ροδίτης κατηγορούμενος που απολογήθηκε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο 23χρονος κατηγορούμενος, μέσα στο σπίτι του οποίου η φοιτήτρια βιάσθηκε και κακοποιήθηκε φρικτά σύμφωνα με την κατηγορία, δήλωσε στο δικαστήριο πως ήταν παρών πλην όμως εντελώς αμέτοχος σε αναπάντεχο ξέσπασμα βίας του τότε φίλου και νυν συγκατηγορουμένου του, σε βάρος της 19χρονης.

Αλλαγές “σωσίβιο” για τον κλάδο της εστίασης που έχει δεχθεί σοβαρό οικονομικό πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού, όπως χώροι για τραπεζοκαθίσματα στο πεζοδρόμιο και διαφορετικούς κανόνες ανά τραπέζι, προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία στη Βουλή ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

"Εξαιτίας όσων είπα εισαγωγικά για τον τρόπο νομοθέτησης και ακριβώς επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε το μήνυμα ότι αυτή η διαδικασία της επιστολικής ψήφου, παραβιάζοντας και το Σύνταγμα και τον Κανονισμό, αλλά και της διαδικασίας-εξπρές κρίσιμων νομοσχεδίων, μπορεί να συνεχιστεί, είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω ότι δεν θα τη νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία".

"Ο κ. Τσίπρας είναι απών. Από την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών, ιδίως σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία που και η Ελλάδα δίνει τη παγκόσμια μάχη απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε ανακοίνωση - απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.