espa pkm

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2026, 1:15:06 μμ

Ελλάδα

Πάρα πολύ ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας στα Ανώγεια και στο σημείο όπου έγινε το διπλό φονικό που στοίχισε τη ζωή στον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη και τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη.

Σορός γυναίκας εντοπίστηκε το πρωί της στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της Δημοτικής Πινακοθήκης Παλαιού Φαλήρου. Άμεσα μετέβησαν στο σημείο στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, καθώς και στελέχη της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ.

Δευτέρα, 04 Μαϊος 2020 03:00

Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Σαντορίνης

Συντάκτης:

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Olympus, προσέκρουσε ελαφρά στο λιμάνι της Θήρας κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός.

Το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν 17 επιβάτες, 7 οχήματα, 9 φορτηγά και 56 μέλη πληρώματος, είχε αναχωρήσει από το Ρέθυμνο με προορισμό Θήρα, Μήλο και Πειραιά.

Bίντεο Ντοκουμέντο από την στιγμή που τουρκικά μαχητικά προσεγγίζουν και παρενοχλούν το ελικόπτερο στο οποίο επιβαίνουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ήρθε νωρίτερα στο φως της δημοσιότητας.

Για πόλεμο νεύρων μιλούν οι ειδικοί παρακολουθώντας την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. 

Νωρίτερα το πρωί τουρκικά μαχητικά προσέγγισαν και παρενόχλησαν πάνω από τις Οινούσσες, το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ήρθε νωρίτερα στο φως της δημοσιότητας.

Μέσα σε έντονο φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη ο οποίος κηδεύτηκε το απόγευμα της Κυριακής στο κοιμητήριο των Ανωγείων.

Σύμφωνα με το cretapost.gr η σορός του 30χρονου μεταφέρθηκε στο σπίτι του αν και αρχική απόφαση της εισαγγελίας ήταν να οδηγηθεί κατευθείαν στην εκκλησία.

Το που είχαμε τους περισσότερους ασθενείς αλλά και που δεν παρουσιάστηκαν καθόλου κρούσματα κορωνοιού ανέφερε κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοιού στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Καταδικάζουμε με τον πλέον έντονο τρόπο τη σημερινή προκλητική παρενόχληση από τουρκικά αεροσκάφη του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Ν. Παναγιωτόπουλο και τον Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κ. Φλώρο, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή του περιστατικό πάνω από τις Οινούσσες.

Σε μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από νησιά του ανατολικού Αιγαίου προχώρησαν την Κυριακή τουρκικά μαχητικά. 

Τέσσερα ζεύγη τουρκικών αεροσκαφών που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, προχώρησαν αργά το μεσημέρι σε μπαράζ πτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα πάνω το  Φαρμακονήσι 3 φορές, το  Αγαθονήσι  2  φορές, τους Αρκιούς 3 φορές, τους Λειψούς 3 φορές και  την Παναγιά.

 Με αφορμή το περιστατικό της παρενόχλησης του ελικοπτέρου του από τουρκικά μαχητικά πάνω από τις Οινούσσες, τοποθετήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος τονίζοντας πως τέτοιες συμπεριφορές δεν βοηθούν στην εκτόνωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.