Ελλάδα
Αθήνα: Μια μεγάλη καρδιά στην πλατεία Συντάγματος για την Πρωτομαγιά
Συντάκτης: Eidisis.grΜια μεγάλη λουλουδένια καρδιά έστησε ο Δήμος Αθηναίων στην πλατεία Συντάγματος, για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς την Παρασκευή. Η καρδιά βρίσκεται κάτω από το συντριβάνι, και έχει δημιουργηθεί από κόκκινες πετούνιες, συμβολίζοντας και την αλληλεγγύη που επιδεικνύουμε φέτος όλοι μας στην πανδημία του κορωνοϊού.
Σε εξέλιξη η Ιερά Σύνοδος - Θερμομετρήθηκαν Ιερώνυμος - μητροπολίτες (φωτό)
Συντάκτης: Eidisis.grΣε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη στον απόηχο της απόφασης του πρωθυπουργού για άνοιγμα των ιερών ναών από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, για ατομική λατρεία, και την επαναλειτουργία τους από τις 17 Μαΐου.
Αναστολή συμβάσεων, άδεια κι αποζημίωση ειδικού σκοπού: Tι θα ισχύει τον Μαΐο
Συντάκτης: Eidisis.grΜέχρι τις 31 Μαΐου παρατείνεται σύμφωνα με πληροφορίες τόσο η άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς με τέκνα σε νηπιαγωγείο ή δημοτικό, όσο κι η ισχύ των προυποθέσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων για επιχειρήσεις που σταδιακά ξεκινούν να ανοίγουν αλλά και όλα τα μέτρα που αφορούν την διατήρηση των θέσεων εργασίας και την ενίσχυση των επιχειρήσεων ώστε να μην κλείσουν.
Κεραμέως στον ΣΚΑΪ: Ομόφωνη στήριξη της επιτροπής ειδικών για το άνοιγμα σχολείων
Συντάκτης: Eidisis.grΤο σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων είναι απόφαση της κυβέρνησης, με ομόφωνη στήριξη της επιτροπής των ειδικών, διευκρίνισε την Πέμπτη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπήρχαν και πιο τολμηρές προτάσεις για άνοιγμα των δημοτικόν και των νηπιαγωγείων, άλλα αποφασίστηκε να προχωρήσουμε με το πιο συντηρητικό σχέδιο.
Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ηρακλείου Κρήτης και τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ένα άτομο έπεσε σε πηγάδι!
Το συμβάν σημειώθηκε σε ξενοδοχείο των Γουβών.
Θρίλερ με ελικόπτερο του ΝΑΤΟ που κατέπεσε ανοιχτά της Κεφαλονιάς
Συντάκτης: Eidisis.grΝατοϊκό ελικόπτερο τύπου Sikorsky CH-124 Sea King, κατέπεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, δυτικά της Κεφαλονιάς.
Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν 6 άτομα, είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα του Καναδά HMCS Fredericton (FFH 337) που ανήκει στη νατοϊκή δύναμη SNMG2, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.
Αποτυχημένη απόπειρα προώθησης λέμβου με αλλοδαπούς από τουρκικές ακταιωρούς στη Λέσβο (vid)
Συντάκτης: Eidisis.grΕπιεσόδιο στη θαλλάσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέσβου σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης(29/4) ,όταν πλοίο ανοικτής Θαλάσσης καθώς και Περιπολικά σκάφη Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή , λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ενώ στην εν λόγω περιοχή έπλεαν σκάφη τουρκικής Ακτοφυλακής.
Επιστροφή στα θρανία: Tι θα ισχύει σε περιπτώσεις κρουσμάτων κορωνοϊού (vid)
Συντάκτης: Eidisis.grΕιδική υποεπιτροπή εντός της επιτροπής εμπειρογνωμώνων, για το άνοιγμα των σχολείων, έχει αναλάβει την δημιουργία πρωτοκόλλου που θα ακολουθήσουν οι αρχές σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος εντός της σχολικής κοινότητας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν πρόκειται να ακολουθηθεί η ίδια τακτική που εφαρμόστηκε στην αρχή της πανδημίας στη χώρα, σύμφωνα με την οποία ένα σχολείο έκλεινε όταν μαθητής ερχόταν σε επαφή με επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος.
Άρση Μέτρων: Τι θα ισχύει για τις μετακινήσεις στα νησιά
Συντάκτης: Eidisis.grΟριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις 18 Μαΐου σχετικά με τις μετακινήσεις τα νησιά.
Η απελευθέρωση της μετακίνησης στα νησιά θα γίνει σίγουρα μετά το τριήμερο του Αγίου Πνέυματος, καθώς στόχος είναι η μη διασπορά του ιού.
Δικαιοσύνη fast track για επενδύσεις και σαρωτικοί έλεγχοι σε δημόσια διοίκηση
Συντάκτης: Eidisis.grΤης Ιωάννας Μάνδρου
Ειδικά τμήματα για εκδίκαση υποθέσεων αναπτυξιακού και επενδυτικού ενδιαφέροντος για την άμεση τόνωση της οικονομίας, προβλέπεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, να δημιουργηθούν στα δικαστήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.