espa pkm

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2026, 11:45:20 μμ

Ελλάδα

Της Ιωάννας Μάνδρου
 

Με γνώμονα ανθρωπιστικούς λόγους ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιος Ράντος, έκανε μερικά δεκτή αίτηση που είχαν υποβάλει μετανάστες με καταγωγή από το Αφγανιστάν προκειμένου να επιστραφούν στη χώρα τους άμεσα λόγω της αναστολής που έχει δοθεί στις διαδικαςίες ασύλου.

Με εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο υποδιοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) μεταβαίνει σήμερα στην Καστοριά, ώστε να πραγματοποιήσει σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, τον διοικητή του νοσοκομείου Καστοριάς και τους δύο διευθυντές των Κέντρων Υγείας.

Μια οβίδα που χρονολογείται από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ανακαλύφθηκε στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Τρίτης. Τη βόμβα εντόπισαν συνεργεία της ΕΥΔΑΠ που έκαναν εργασίες στη συμβολή των άλλοτε πολυσύχναστων οδών Ερμού και Νίκης κοντά στο υπουργείο Οικονομικών.

Την επιχορήγηση της περιφέρειας και των δήμων της Αττικής με 5 εκατομμύρια ευρώ, για την ενίσχυση των δομών σίτισης περίπου 30.000 συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Για την απόφασή του να μπει “λουκέτο” στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης από την Τρίτη, μετά το συνωστισμό που παρατηρήθηκε, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας. 

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 2 μετά το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και Σαββατοκύριακα, από τις 8 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Με ένα μαζικό χειροκρότημα από τα μπαλκόνια αποχαιρέτησε η Ελλάδα τον Μανώλη Γλέζο, κατόπιν σχετικού καλέσματος μέσω των social Media.

Ειδικότερα τα μέτρα περιορισμού στο σπίτι δεν πτόησαν τους Έλληνες που στις 9 το βράδυ εξήλθαν στα μπαλκόνια τους με χειροκροτήματα, ιαχές και τραγούδια αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο αυτό Έλληνα.

Ο πυρήνας αντιμετώπισης της νόσου του κορωνοϊού είναι η χλωροκίνη, είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος. 

Όπως εξήγησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών η χορήγηση της θα γίνεται σε υγειονομικούς αλλά και εξωτερικούς ασθενείς με αυστηρά κριτήρια, οι οποίοι θα καταγράφονται στο πλαίσιο κλινικής μελέτης στην Ελλάδα.

Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο πριν από τις 19:00 το απόγευμα, σε αρκετές περιοχές της Ηλείας. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 13 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοανατολικά της Αμαλιάδας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα.

Ο πυρήνας αντιμετώπισης της νόσου του κορωνοϊού είναι η χλωροκίνη, είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος. 

Όπως εξήγησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών η χορήγηση της θα γίνεται σε υγειονομικούς αλλά και εξωτερικούς ασθενείς με αυστηρά κριτήρια, οι οποίοι θα καταγράφονται στο πλαίσιο κλινικής μελέτης στην Ελλάδα.

«Ανεπαρκή και αόριστα σε σχέση με τις ανάγκες προστασίας των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, των ανέργων και τις προοπτικές ανόρθωσης της οικονομίας» χαρακτηρίζει το Kίνημα Αλλαγής τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού υποστηρίζοντας παράλληλα, ότι ελήφθησαν με καθυστέρηση.