espa pkm

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2026, 8:59:15 πμ

Ελλάδα

Μήνυμα αισιοδοξίας εξέπεμψε μέσα από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ο χειρούργος, Άγγελος Χρονάς, ο οποίος είπε στον ΣΚΑΪ ότι δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός με τον κορωνοϊό. 

Ο χειρούργος της πανεπιστημιακής κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν 2 περιστατικά του κορωνοϊού σε υγειονομικό περιορισμό και 21 άτομα του νοσοκομείου έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 22:00

Amber Alert: Εξαφάνιση της 15χρονης Τεοντόρα Μ.

Συντάκτης:

Στις 17/3/2020, στις  07:30, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στην περιοχή  Ηράκλειο του Δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, η Τεοντόρα Μ., 15 ετών, βουλγαρικής καταγωγής. 

Η Τεοντόρα  Μ. έχει ύψος 1,60 μ., κανονικό βάρος, καστανά μαλλιά και μπλε μάτια.

Από αύριο απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με συμμετοχή 10 ή περισσότερων ατόμων, με κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση, ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, ιδίως ποινικών, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ πρόσθεσαι ότι αποθαρρύνονται οι συνανθροίσεις 10 ατόμων και άνω και σε εσωτερικούς χώρους.

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων πρόληψης έναντι του κορωνοϊου στη Βουλή, αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων κατόπιν εισήγησης του Προέδρου της Βουλής, περιστέλλοντας ακόμη περισσότερο το νομοθετικό έργο στο απολύτως απαραίτητο.

Ανοιχτά παραμένουν από σήμερα Τετάρτη 18/3 επιλεγμένα καταστήματα COSMOTE και καταστήματα της αλυσίδας ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλη την Ελλάδα. Τα καταστήματα θα λειτουργούν με μειωμένο ωράριο και αυξημένα μέτρα προστασίας για εργαζομένους και επισκέπτες, προκειμένου να εξυπηρετούν τις σημαντικές -αυτή τη δύσκολη περίοδο- ανάγκες επικοινωνίας των καταναλωτών.

«Διαβεβαιώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν θα χαθεί το εαρινό εξάμηνο. Μπορεί να καλυφθεί η ύλη στα ΑΕΙ μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η ακαδημαϊκή κοινότητα μπορεί να βγει μπροστά σε αυτή τη μεγάλη κρίση», είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως που συμμετείχε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης στην Σύνοδο των Πρυτάνεων.

Στο τραπέζι μετά απο σχετικές εισηγήσεις των ειδικών έχει πέσει η πρόταση να απαγορευθούν οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων.

Τη σχετική σκέψη επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οπίος μέσω βιντεοκλήσης στην πρωινή εκπομπή του Alpha, το πρωί της Τετάρτης, ο Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονoϊού.

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 13:00

Στο νοσοκομείο ο Μανώλης Γλέζος

Συντάκτης:

Σε νοσοκομείο νοσηλεύεται από το βράδυ Μανώλης Γλέζος νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o κ. Γλέζος εισήχθη με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, ωστόσο η επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας έκρινε απαραίτητη την παραμονή του.

Ειδική άδεια σε όλους τους εργαζομένους που έχουν ειδικές παθήσεις προανήγγειλε εξηγώντας παράλληλα πως θα λειτουργήσει το Δημόσιο εν μέσω της επιδημίας κορωνοιού στη χώρα ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη τύπου μέσω διαδικτύου.

Από αύριο Πέμπτη θα τεθεί σε ισχύ το νέο ωράριο των σούπερ μάρκετ διευκρίνισε μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Σήμερα θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία το ωράριο των σούπερ μάρκετ θα είναι 7 το πρωί με 10 το βράδυ καθημερινά, και 9 με 5 τις Κυριακές.