Ελλάδα
Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη – ηγετών της ΕΕ για τον κορωνοϊό – Προς νέα μέτρα
Συντάκτης: Eidisis.grΣε έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό στην οποία έχει καλέσει τους ηγέτες της ΕΕ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, θα μετάσχει στις 6 το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σκιά της καραντίνας στην οποία τέθηκε ολόκληρη η ιταλική επικράτεια.
Μητσοτάκης για κορωνοϊό: Υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αλληλεγγύη
Συντάκτης: Eidisis.grΥπευθυνότητα, σοβαρότητα και αλληλεγγύη συνέστησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού από τη Βιέννη.
«Η κυβέρνηση έκανε δεκτή την εισήγηση για το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, ως απαραίτητο μέτρο πρόληψης για να προλάβουμε τη γρήγορη εξάπλωση του ιού και να μην τρέχουμε πίσω από τετελεσμένα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Στον Έβρο στελέχη του ακροδεξιού κόμματος της Λεπέν
Συντάκτης: Eidisis.grΟ αντιπρόεδρος και ανερχόμενο αστέρι του ακροδεξιού κόμματος «Εθνικής Συσπείρωσης» της Μαρίν Λεπέν, Ζορντάν Μπαρντέγια βρίσκεται στον Έβρο συνοδευόμενος από τον ευρωβουλευτή του κόμματος, Ζερόμ Ριβιέρ.
Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο bmftv, ο 24χρονος Ζορντάν Μπαρντέγια δήλωσε ότι ήρθε στην Ελλάδα για να δει τι περιμένει την Γαλλία στο μέλλον στην Γαλλία με τους πρόσφυγες.
Καταδίωξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, περίπου στις 2μμ στην Κηφισιά, μεταξύ οχήματος στο οποίο επέβαιναν τέσσερις Ρομά και αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.
Οι αστυνομικοί μόλις είδαν το όχημα, το θεώρησαν ύποπτο και έκαναν νόημα να σταματήσει, όμως ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και στο ύψος του νεκροταφείου της Κηφισιάς έκανε επικίνδυνο ελιγμό, με σκοπό να εμβολίσει τους αστυνομικούς.
Κορωνοϊός: Αναστέλλονται τα προγράμματα κολύμβησης και οι πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες
Συντάκτης: Eidisis.grΜε νέα εγκύκλιο που υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη προβλέπεται για προληπτικούς λόγους η «προσωρινή αναστολή της διεξαγωγής των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., λοιπών σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων στην Π.
Ως ύποπτη καλείται η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη για την υπόθεση της Novartis
Συντάκτης: Eidisis.grΤης Ιωάννας Μάνδρου
Ως ύποπτοι για την τέλεση σειράς αδικημάτων κλήθηκαν για να παράσχουν εξηγήσεις η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.
Κραουνάκης για κορωνοϊό: Γιατί απέσυρα την ανάρτησή μου - «Δεν φοβάμαι να πω αυτά που γνωρίζω»
Συντάκτης: Eidisis.grΤους λόγους για τους οποίους απέσυρε την ανάρτησή του στο Facebook, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «o κορωνοϊός είναι εργαστηριακή επίθεση μείωσης πληθυσμών και ότι το εμβόλιο υπάρχει, προϋπήρξε του ιού», εξηγεί ο Σταμάτης Κραουνάκης.
Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Έπεσε στο κενό ο εκβιασμός του Ερντογάν
Συντάκτης: Eidisis.grΣχετικά με τη νέα επίθεση του Ερντογάν κατά της Ελλάδας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, είπε στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΪ ότι ο Τούρκος πρόεδρος απέτυχε ως προς τον εκβιασμό.
Γερμανικός Τύπος: Ευνοϊκός άνεμος στις ελληνογερμανικές οικονομικές σχέσεις
Συντάκτης: Eidisis.gr«Μετά από δύσκολα χρόνια η Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) βλέπει ανοδική τάση στις ελληνογερμανικές οικονομικές σχέσεις» παρατηρεί ρεπορτάζ του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa που διαβάζουμε στην εφημερίδα General Anzeiger με αφορμή το Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ που ολοκληρώθηκε χθες στο Βερολίνο και στο οποίο συμμετείχαν η Άγκελα Μέρκελ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αποκλιμάκωση στις τιμές των καυσίμων βλέπουν μέσα στις επόμενες 10 ημέρες ανώτατα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης. Τόσο η πτώση του Brent όσο και η άνοδος της ισοτιμίας ευρώ δολαρίου, μπορούν να οδηγήσουν την μέση τιμή της αμόλυβδης να κατρακυλάει έως και 0,20€/λίτρο από το 1,54€/λίτρο στο 1,34€/λίτρο.