Ελλάδα
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 13:50
Σποτ από την ΕΛ.ΑΣ. για τους κινδύνους των ναρκωτικών
Συντάκτης: Eidisis.grΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών αύριο Τρίτη το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε στη δημοσιότητα ένα σποτ στο οποίο δείχνει δυο άντρες, ένας υπέρ και ένας κατά της χρήσης ναρκωτικών να συζητούν χρησιμοποιώντας διάφορες λέξεις για να δικαιολογήσουν την άποψη τους.
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 13:50
ΝΔ: Καταθέτει πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση για την οικονομία
Συντάκτης: Eidisis.grΠρόταση για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία προκειμένου να «απολογηθεί» ο πρωθυπουργός για τα δεινά που έφερε στους πολίτες η συμφωνία για το χρέος καταθέτει εντός της ημέρας η ΝΔ.
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 13:50
Κοτζιάς: Η Ε.Ε. να κρατήσει τον λόγο της για Β. Μακεδονία και Αλβανία
Συντάκτης: Eidisis.gr«Έκκληση προς όλες τις πλευρές να κατανοήσουν ότι υπάρχουν πράγματι προβλήματα με αυτές τις χώρες (ΠΓΔΜ και Αλβανία) - εμείς πρώτοι τα θέσαμε - αλλά αυτά μπορούν να λυθούν πιο αποτελεσματικά εάν ενταχθούν σε μια διαδικασία monitoring και screening» απηύθυνε μέσω συνέντευξής του στην EURACTIV ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με αφορμή την αυριανή συζήτηση στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο για το θέμα της διεύρυνσης των δυτικών Βαλκανίων.
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 13:50
Αλεξιπτωτιστής άρχισε να πυροβολεί στον αέρα σε στρατόπεδο στα Χανιά
Συντάκτης: Eidisis.grΑπίστευτο περιστατικό συνέβη στη 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στα Χανιά. Ενας οπλίτης- λοκατζής- αλεξιπτωτιστής, ενώ ήταν σκοπός εγκατέλειψε ξαφνικά τη σκοπιά του και για άγνωστο λόγο άνοιξε πυρ με το στρατιωτικό όπλο του, πυροβολώντας στον αέρα, την ώρα που το στρατόπεδο ήταν γεμάτο από συναδέλφους του και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 13:00
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 60χρονος με λαθραία τσιγάρα
Συντάκτης: Eidisis.grΠάνω από 200.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 55 κιλά αδασμολόγητου καπνού κατηγορείται ότι κατείχε 60χρονος, ο οποίος συνελήφθη στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
Οι τοπικές αστυνομικές αρχές φαίνεται ότι είχαν πληροφορίες ότι ο συλληφθείς κατέχει και διακινεί λαθραία προϊόντα.
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 12:50
Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς ο Λ.Δημητριάδης-Ευγενίδης
Συντάκτης: Eidisis.grΕπίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, αναγορεύθηκε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδας Δημητριάδης - Ευγενίδης, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, στον Πειραιά.
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 12:50
Πρόεδρος ακτοπλόων: Οριακή αύξηση στην κίνηση του 2018
Συντάκτης: Eidisis.gr«Οι ακτοπλοϊκές υπηρεσίες δεν είναι δεδομένες και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και προγραμματισμός για τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου των υπηρεσιών που προσφέρονται σήμερα». Αυτά επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας κ.
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 12:50
Ξεκινά η δεύτερη φάση ηλεκτρονικών εγγραφών σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Συντάκτης: Eidisis.grΞεκινά τη Δευτέρα 25 Ιουνίου και μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουνίου η δεύτερη φάση των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφών στα Γενικά Λύκεια και στα Επαγγελματικά Λύκεια.
Για το λόγο αυτό η ηλεκτρονική πλατφόρμα https://e-eggrafes.minedu.gov.gr θα είναι ανοικτή για να υποδεχτεί νέες αιτήσεις εγγραφής.
Για το λόγο αυτό η ηλεκτρονική πλατφόρμα https://e-eggrafes.minedu.gov.gr θα είναι ανοικτή για να υποδεχτεί νέες αιτήσεις εγγραφής.
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 12:50
Γαβρόγλου: η δική μας λογική δεν είναι η αστυνομοκρατία των πανεπιστημίων
Συντάκτης: Eidisis.gr«Εγώ δεν φαντάζομαι τα πανεπιστήμια με κάγκελα και λουκέτα, ούτε τους φοιτητές φρουρούς στην πόρτα επί πληρωμή. Το πρόβλημα της βίας -συνολικά στην κοινωνία αλλά και στα πανεπιστήμια ως ενός μέρους της κοινωνίας- δεν απλοποιείται έτσι» δηλώνει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο 34 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.