espa pkm

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2026, 11:33:46 μμ

Ελλάδα

Διαστάσεις θρίλερ λαμβάνει η υπόθεση θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη, πρώην στελέχους της Vodafone, που βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στον Κολωνό τον Μάρτιο του 2005, καθώς η Δικαιοσύνη ανοίγει και πάλι - τρίτη φορά - τον φάκελο που τον αφορά, ασκώντας ύστερα από 13 ολόκληρα χρόνι.
Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 06:50

«Λαός υπαίθρου πανηγυρίζει γεγονός. Στοπ»

Συντάκτης:
«Κατ' αναφοράν 206 Τάγματος Εθνοφυλακής 15ην τρέχοντος μηνός Τμήματα 206 και 118 Ταγμάτων Εθνοφυλακής βοηθουμένων και από εντοπίων εθνικιστών συνεπλάκησαν χωρίον Μεσούντα Αρτης μετά ληστοσυμμορίας Αρη Βελουχιώτη. Αποτέλεσμα συμπλοκής υπήρξε φόνος Αρη Βελουχιώτη, Τζαβέλλα και τεσσάρων άλλων αγνοουμέ.
Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 06:50

Η κυρία Δούρου δεν ασχολείται με... σκουπίδια

Συντάκτης:
Με 2.000 τόνους σκουπιδιών να προστίθενται καθημερινά επί έντεκα συνεχόμενες ημέρες στους ξεχειλισμένους κάδους σε όλες τις γειτονιές του Λεκανοπεδίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία των πολιτών, ξεκίνησε το εφετινό καλοκαίρι.
Η εφετινή εξεταστική διαδικασία για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας κατέληξε σε ένα παράδοξο: το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας συχνά οδηγεί τους μαθητές στην αποστήθιση, στη λεγόμενη «παπαγαλία», αλλά το εξεταστικό τελικά ζητεί την κριτική σκέψη και τις βαθιές, θεμελιωμένες γνώ.
«Δεν είμαστε ένα ΠαΣοΚ plus αλλά ένα νέο πολιτικό σχήμα ουσιαστικής αλλαγής για την Ελλάδα» δηλώνει στο «Βήμα της Κυριακής» ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, προσθέτοντας όμως ότι αυτό δεν γίνεται «ενθαρρύνοντας λογικές εσωστρέφειας που μας κρατάνε δέσμιους και εν αναμονή».
Ο φάκελος με τα έγγραφα που κουνούσε απειλητικά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ξεχείλιζε δεξιά και αριστερά, βαρυφορτωμένος με το πολύτιμο περιεχόμενό του. Τα έγγραφα κατατέθηκαν στα πρακτικά της Βουλής, παρά την κατάπληξη πολιτικών και διπλωματών επειδή.
Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 05:50

Οι αγωνίες των Σκοπίων και οι φόβοι της Αθήνας

Συντάκτης:
Η επόμενη μέρα της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν είναι λιγότερο θολή από εκείνες που προηγήθηκαν της σύναψης και της υπογραφής της, ακριβώς πριν από μία εβδομάδα. Η Αθήνα και τα Σκόπια πανηγύρισαν την επίτευξή της, αλλά στο παρασκήνιο υπάρχουν αρκετοί, τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών όσο επίσης στην αντι.
Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 05:50

Μέτωπο Μητσοτάκη με Βερολίνο

Συντάκτης:
Μία εβδομάδα πριν από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο, όπου την Τετάρτη θα έχει δύο σημαντικές συναντήσεις με τον υπουργό Εσωτερικών και πρόεδρο του CSU Χορστ Ζεεχόφερ και τον υπουργό Οικονομικών Ολαφ Σολτς, καθώς και με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των κομμάτων που συμμετέχουν στην .
Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 05:50

Ψάχνουν και έξοδο για εκλογές

Συντάκτης:
Ημερομηνία εκλογών αναζητούν πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Αλέξης Τσίπρας και η στενή περί αυτόν ομάδα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι τα επικοινωνιακά τους τεχνάσματα εξαντλούνται και ο βίος της κυβέρνησης με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πλησιάζει στο τέλος.
Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 05:50

Πιο αυστηρή επιτήρηση με «τιμωρό» τις αγορές

Συντάκτης:
Αυστηρή επιτήρηση ανάλογη με αυτή της οκταετούς περιόδου των μνημονίων καθιερώνεται ως το 2022 με την απόφαση του Eurogroup. Οι θεσμοί θα ελέγχουν την οικονομία ανά τρίμηνο και θα ανακοινώνουν τα συμπεράσματά τους με εκθέσεις που θα απευθύνονται στην κυβέρνηση, στους εταίρους και στις αγορές, οι .