espa pkm

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2026, 11:34:39 μμ

Ελλάδα

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 18:00

Πανηγυρίζοντας, με αυταπάτες, τη συμφωνία του Eurogroup

Συντάκτης:
Είναι βέβαιο ότι στις 21 Αυγούστου ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι είναι ημέρα πανηγυρισμού μιας και οκτώ χρόνια μετά η χώρα «θα βγαίνει από τα μνημόνια». Μόνο που η χώρα δεν θα βγαίνει ούτε από την επιτροπεία, ούτε από τη λιτότητα, ούτε βέβαια από τη «διακεκαυμένη ζώνη» της υπερχρέωσης.
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 17:50

Παρέμβαση Φάμελλου στην ΕΕ για το πόσιμο νερό

Συντάκτης:
Τη σημασία της καθολικής και ισότιμης πρόσβασης των ευρωπαίων πολιτών σε καθαρό και οικονομικά προσιτό νερό επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σε επιστολή που απέστειλε προς τους ευρωπαίους ομολόγους του, ενόψει και του συμβουλίου υπουργών Περιβάλλοντος της Ε.
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 17:50

Τεράστια προβλήματα από τα σκουπίδια στην Κέρκυρα

Συντάκτης:
Σε «ομηρία» βρίσκεται η Κέρκυρα καθώς χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων έχουν καταλάβει ολόκληρες γειτονιές, δρόμους και πλατείες.

Παρά την προ εικοσαήμερου τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για το ΧΥΤΥ Λευκίμμης, ώστε ο ΣΥΔΙΣΑ να μπορεί να την χρησιμοποιήσει χωρίς να περιμένει την αποκατάσταση ΧΥΤΥ της Νότιας Κέρκυρας, μετά τον τελευταίο του εμπρησμό, εντούτοις η υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων, βαδίζει σε κλίμα αβεβαιότητας, με τον δεματοποιητή των στερεών αποβλήτων να τίθεται αρχικά εκτός λειτουργίας, ενώ και μετά την επισκευή του, να μη καταφέρνει να δεματοποιήσει το μεγάλο όγκο απορριμμάτων που συσσωρεύονται καθημερινά και αυξάνονται, μέρα με την ημέρα, καθώς ήδη το νησί έχει «πνιγεί» από τουρισμό, με συνέπεια να αυξάνεται και ο όγκος ρίψης σκουπιδιών.
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Μηχανισμός εφαρμογής, κρατική εποπτεία, γενικοί όροι υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδυνάμου (Μ.Ι.) και άλλες διατάξεις» κατατέθηκε σήμερα Παρασκευή στη Βουλή προκειμένου να συζητηθεί στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου πριν πάρει τον δρόμο για την Ολομέλεια.
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 16:50

Πατούλης vs Ρένας Δούρου για τα σκουπίδια

Συντάκτης:
Επίθεση στην Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τα απορρίμματα. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, όσα ελέχθησαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη από την ίδια την Περιφερειάρχη, σε βάρος των Δημάρχων του Λεκανοπεδίου, «επιβεβαιώνουν τα αδιέξοδα που δημιουργεί η απραξία της εδώ και τέσσερα χρόνια, στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Άγρια συμπλοκή μεταξύ ελλήνων και σκοπιανών εφήβων «για το όνομα της Μακεδονίας» αποκαλύπτουν ΜΜΕ στην πΓΔΜ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Makfax ο καυγάς συνέβη στην περιοχή Νέοι Πόροι Πιερίας, κατά τη διάρκεια ταξιδιού ομάδας χάντμπολ των Σκοπίων στην ελληνική πόλη.

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αστυνομικές Αρχές του Ηρακλείου για την εξαφάνιση μιας ανήλικης κοπέλας από την Ουκρανία. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην αστυνομία η αδελφή της, η 17χρονη έφυγε χθες το μεσημέρι από το σπίτι τους στη Χερσόνησο και έκτοτε τα ίχνη της αγνοούνται.
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 16:50

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα το Σάββατο

Συντάκτης:
Με προβλήματα θα πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις των κατοίκων της Αθήνας το Σάββατο, καθώς στο πλαίσιο της διεξαγωγής των αγώνων δρόμου 10χλμ, 6χλμ. και 1.000μ. στο πλαίσιο της αθλητικής δράσης «SNF RUN - Τρέχοντας προς το μέλλον», θα κλείσουν αρκετοί δρόμοι.
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 16:50

Η ΝΔ βγάζει βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος

Συντάκτης:
Η επίσημη αντίδραση της ΝΔ για τη συμφωνία των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο την Πέμπτη ήταν κόσμια. Περιμένουν, έγραφε το δελτίο τύπου «αν στο διάγγελμά του ο κ. Τσίπρας θα μας ανακοινώσει όσα δυστυχώς επιβεβαίωσε χθες το Eurogroup», σαν τη νέα μείωση των συντάξεων, τα υψηλά πλεονάσματα ως το 2060 και την ανά τρίμηνο αξιολόγηση της χώρας παρότι τυπικά θα βρίσκεται εκτός προγράμματος.

«Οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία ενόψει της ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος και η οικονομική διακυβέρνηση τς ευρωζώνης», είναι το αντικείμενο συνεδρίασης που θα απασχολήσει την προσεχή Δευτέρα τη Βουλή.

Λίγες ημέρες μετά τις αποφάσεις του Eurogroup, το θέμα αναμένεται να απασχολήσει τη Βουλή σε κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Υποεπιτροπής με θέμα «Το χρέος και η απομείωσή του» με την ομάδα εργασίας για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος, της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπό τον πρόεδρό της, κ.