espa pkm

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2026, 12:58:34 πμ

Ελλάδα

Να ελαφρύνει το βάρος του Μακεδονικού θα προσπαθήσει τις επόμενες ώρες η κυβέρνηση, στρέφοντας τα φώτα της δημοσιότητας στο Eurogroup που ξεκινά το απόγευμα. Μια συνάντηση της ευρω-ομάδας που μπορεί να χαρακτηριστεί και ιστορική αν ληφθούν οι αποφάσεις για το χρέος που αναμένει η κυβέρνηση.

Να ελαφρύνει το βάρος του Μακεδονικού θα προσπαθήσει τις επόμενες ώρες η κυβέρνηση, στρέφοντας τα φώτα της δημοσιότητας στο Eurogroup που ξεκινά το απόγευμα. Μια συνάντηση της ευρω-ομάδας που μπορεί να χαρακτηριστεί και ιστορική αν ληφθούν οι αποφάσεις για το χρέος που αναμένει η κυβέρνηση.

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 05:50

Η σκλήρυνση κατά πλάκας θέλει καλή ψυχολογία

Συντάκτης:
Η κατάθλιψη και το άγχος είναι οι σημαντικότερες και συχνότερες ψυχολογικές διαταραχές που αγγίζουν πάνω από το 50% των ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας. Σε πολλές περιπτώσεις δεν διαγιγνώσκονται - κυρίως η κατάθλιψη - και κατά συνέπεια δεν αντιμετωπίζονται, επηρεάζοντας έτσι τη λειτουργικότητα, τη συμμόρφωση στη θεραπεία και την ποιότητα ζωής ασθενούς και οικογένειας.
Στο Κιλκίς θα βρίσκεται σήμερα Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 105ης επετείου από την απελευθέρωσης της πόλης. Σε μια φορτισμένη στιγμή, λίγες ημέρες έπειτα από τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, και ενώ υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δέχονται έντονες διαμαρτυρίες όπου εμφανίζονται, ο πρόεδρος της ΝΔ πραγματοποιεί αυτή τη συμβολική επίσκεψη, η οποία δεν είναι η μόνη που θα κάνει στη Μακεδονία το προσεχές διάστημα.
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, οι τρεις υπάλληλοι της διεύθυνσης Συγκοινωνιών Φθιώτιδας και τα δύο στελέχη της σχολής οδηγών από τη Λαμία, οι οποίοι κατηγορούνται για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης που εξέδιδε «μαϊμού» διπλώματα.
«Θερμή» ήταν η υποδοχή που περίμενε τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο, στη Μεγαλόπολη.

Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι της ΔΕΗ περίμεναν τον κ. Φάμελλο με άγριες διαθέσεις και μεταξύ άλλων του ζήτησαν δια αντιπροσωπείας να φύγει από την πόλη τους, αυτή τη φορά όχι διαμαρτυρόμενοι για το Σκοπιανό -όπως έχουν συνηθίσει τις τελευταίες ημέρες κυβερνητικά στελέχη- αλλά γιατί η κοινωνία είναι εξαγριωμένη με την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ.
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 23:50

Ερχεται νέο σοκ σε ακίνητα και ΕΝΦΙΑ

Συντάκτης:
Νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και κατά συνέπεια νέες ανατροπές στον ΕΝΦΙΑ έρχονται το 2019 και 2020 όπως αποκαλύπτεται στην Εκθεση Συμμόρφωσης της Κομισιόν. Οι χειρουργικού τύπου παρεμβάσεις που έκανε το υπουργείο Οικονομικών στις αντικειμενικές αξίες προκειμένου να μην προκληθούν μεγάλες επιβαρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ και κυρίως στις λαϊκές συνοικίες δεν ικανοποίησε τους δανειστές που ζητούν πλήρη εξίσωση των αντικειμενικών με τις τιμές της αγοράς.

Τη λογική των συμβάσεων με όλους τους παρόχους υπηρεσιών υγείας, «εισάγει (ως κανόνα)» ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

«Τους όρους και τις προϋποθέσεις θα διαμορφώνει ο υπουργός Υγείας -μετά από εισήγηση του ΕΟΠΥΥ και των αρμόδιων υπηρεσιών και επιτροπών του υπουργείου- και πάντως με τους κανόνες που ορίζονται από τα ιατρικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα για μια ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας για τους ασφαλισμένους», τονίζει ο κ.

Επιβατικό αεροσκάφος Airbus της εταιρείας Ellinair βγήκε εκτός διαδρόμου κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησής του στην πίστα του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου.

Το αεροσκάφος επρόκειτο να εκτελέσει πτήση για Μόσχα, ωστόσο μετά το απρόοπτο γεγονός οι επιβάτες -που δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα- αναχώρησαν μετά από πολλές ώρες με άλλο αεροσκάφος για τον προορισμό τους.
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 22:50

Τελειώνει ο «γάμος» Αλέξη - Πάνου

Συντάκτης:

Συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου με ημερομηνία λήξεως. Αυτό είναι πλέον το σκηνικό που διαμορφώνει η «καταιγίδα των Πρεσπών» και τα όσα ακολούθησαν με το σκηνικό διάλυσης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, τις αποδοκιμασίες κατά υπουργών και βουλευτών, αλλά και τις ξεκάθαρες πλέον τοποθετήσεις στελεχών, όπως ο Π.