espa pkm

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2026, 11:52:00 πμ

Ελλάδα

Το Κέντρο Πολιτικών Ερευνών (Εργαστήριο του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας) διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, στις 19.00 - 21.00 με θέμα «Θεσμικές απαντήσεις στην εμφανιζόμενη ακραία πόλωση-tribalism».

Την αναζήτηση ευθυνών για την απώλεια των χρημάτων των Ελλήνων πολιτών που διατέθηκαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, από τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

«D-Day» για την υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων, χαρακτηρίζουν τη σημερινή ημέρα αρμόδιοι διπλωματικοί παράγοντες.

Κάνουν λόγο για μια ιστορική ημέρα η οποία θα σηματοδοτήσει την επίλυση ενός προβλήματος που ταλανίζει τις δύο χώρες εδώ και μια τριακονταετία.

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγούνται στις 10 το πρωί σήμερα Τρίτη, τα μέλη του Ρουβίκωνα τα οποία συνελήφθησαν τη Δευτέρα μετά την απόπειρα εισβολής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Εκλογές διεξάγονται την Τρίτη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για την ανάδειξη πρύτανη και τριών αντιπρυτάνεων, με θητεία τεσσάρων ετών, με ημερομηνία έναρξης των θητειών την 1η Σεπτεμβρίου 2018 και ημερομηνία λήξης την 31η Αυγούστου 2022.
Τις εξελίξεις στο Μακεδονικό σχολίασε ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη του στο Κανάλι της Βουλής λέγοντας πως η διαπραγμάτευση είναι αναμφισβήτητα συμφέρουσα διότι θα άρει μια διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε δυο χώρες που γειτνιάζουν και επικοινωνούν έχουν αμφίδρομη σχέση οι πολίτες των δυο χωρών.
Την Βουλή αναμένεται να ενημερώσει ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας σχετικά με τις εξελίξεις στο ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν, δεν αποκλείεται η ενημέρωση αυτή να λάβει χώρα κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, την προσεχή Πέμπτη 14 Ιουνίου.
Ερωτική αντιζηλία φαίνεται πως κρύβεται πίσω από περιστατικό με πυροβολισμούς, το οποίο σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, κοντά στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης.

Η Αστυνομία συνέλαβε ως «πρωταγωνιστή» του επεισοδίου έναν άνδρα, ηλικίας 51 ετών,
Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις με επίκεντρο τη διαπραγμάτευση για το όνομα της πΓΔΜ. Άλλωστε, είναι σαφές ότι η κατάληξη που θα έχουν οι επαφές μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ θα επηρεάσουν και την ίδια την κυβέρνηση.
«Έχουμε θέσει πολύ ψηλά τον πήχη, σε επίπεδο που δεν το είχε θέσει καμιά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ειδικά ως προς το απόλυτο εύρος του erga omnes και τη συνταγματική αναθεώρηση» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, για την προοπτική συμφωνίας στο Μακεδονικό.