espa pkm

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2026, 3:22:53 μμ

Ελλάδα

«Η αρνητική στάση της Άγκυρας στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών επιβεβαιώνει το σενάριο της μη τυχαίας σύλληψής τους».

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει, μεταξύ άλλων, η έδρα "Θουκυδίδης-Έδρα ΓΕΕΘΑ στις Στρατηγικές Σπουδές» του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην αναλυτική έκθεσή τής για τον Μάρτιο - Απρίλιο 2018 «Οι εξελίξεις στο διεθνή περίγυρο της χώρας».
Εν μέσω εξεταστικών επιτροπών για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας και την υπόθεση Novartis που επέστρεψε στη Δικαιοσύνη, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός δρομολογεί συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής, με στόχο τη κοινή διαμόρφωση πολιτικής για το φάρμακο.

Ως επιβεβαίωση της «κατάρρευσης του καταστροφολογικού αφηγήματος» του προέδρου της ΝΔ, αξιολογούν πηγές της κυβέρνησης την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, επισημαίνοντας παράλληλα τα κεντρικά ζητήματα που άφησε αναπάντητα.

Στο Μαράθι των Χανίων βρίσκεται το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν» και θα παραμείνει στην βάση τη Σούδας έως και τις 28 Μαΐου. To πλοίο «έδεσε» στη Σούδα, στην προβλήτα Κ-14 με την βοήθεια ρυμουλκών.
Οταν κάποιος αναλογιστεί ότι τουλάχιστον 4 ατυχήματα με θύματα αρκούδα συνέβησαν το τελευταίο 9μηνο στη θέση «Κλειδί» της Νέας ΕΟ Αμυνταίου - Φλώρινας κατανοεί τη σημασία της επιχείρησης ραδιοσήμανσης αρκούδων στην δασική περιοχή του Δήμου Αμυνταίου από την επιστημονική ομάδα της Καλλιστώς, στο πλαίσιο του προγράμματος Life Amybear, που στόχο έχει τη βελτίωση των συνθηκών συνύπαρξης του ανθρώπου και της αρκούδας.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μετήχθησαν οι τρεις συλληφθέντες για την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη, προκειμένου να παρουσιαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Πρόκειται για τρία άτομα, ηλικίας 20, 20 και 36 ετών, ο τέταρτος, ο 17χρονος, έχει αφεθεί ελεύθερος καθώς θα δικαστεί τον Οκτώβριο από δικαστήριο ανηλίκων.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μετήχθησαν οι τρεις συλληφθέντες για την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη, προκειμένου να παρουσιαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Πρόκειται για τρία άτομα, ηλικίας 20, 20 και 36 ετών, ο τέταρτος, ο 17χρονος, έχει αφεθεί ελεύθερος καθώς θα δικαστεί τον Οκτώβριο από δικαστήριο ανηλίκων.

Τρίτη, 22 Μαϊος 2018 20:50

Ανοίγει τις πύλες του το «Grand Hyatt Athens»

Συντάκτης:
Το δεύτερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα με τη φίρμα της Hyatt πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του στην Αθήνα.

Σε σχετική ανακοίνωση της η Hyatt αναφέρει ότι θυγατρική της εταιρεία, έχει συνάψει συμφωνία franchise με τις Henderson Park και Hines για το πρώτο ξενοδοχείο Grand Hyatt στην Ελλάδα, το Grand Hyatt Athens.

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, σχετικά με το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, την οποία έχει ζητήσει η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά, πραγματοποιείται σήμερα στη Βουλή.

Με φραστική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της βίας ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλογίζοντάς του ότι έχει την πολιτική ευθύνη για τη βία και την ανομία που επικρατεί.