espa pkm

Σάββατο, 25 Ιουλίου 2026, 1:27:33 πμ

Ελλάδα

Στην προβλήτα Μαραθίου κατέπλευσε την Τετάρτη το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν» που αναμένεται να παραμείνει στη βάση έως και τις 28 Μαΐου για λόγους ανεφοδιασμού και αναψυχής του πληρώματος. To πλοίο «έδεσε» στη Σούδα με την βοήθεια ρυμουλκών.

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, σχετικά με το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, την οποία έχει ζητήσει η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά, πραγματοποιείται σήμερα στη Βουλή.

«Περιμέναμε σε αυτό το μισάωρο που μιλήσατε να μας παρουσιάσετε την πρότασή σας για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Δεν άκουσα ούτε μια λέξη για το τι πρόκειται να γίνει σε αυτό τον τρόπο» είπε η Φώφη Γενημματά απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία έπειτα από αίτημα της ίδιας.
Στο κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνεδριάζει αυτήν την ώρα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ προκειμένου να εγκρίνει την απόσχιση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας, ενώ έξω από το κτίριο του υπουργείου στην οδό Μεσογείων είναι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που αντιδρούν στην πώληση των μονάδων.

«Ιδεολογικό μωρό που μπουσουλάει» χαρακτήρισε τον Ρουβίκωνα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Όσον αφορά την παραβατικότητα, ο Ρουβίκωνας «είναι μικρό ποσοστό του όλου προβλήματος» ενώ επεσήμανε, ότι οι περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις από τη δράση του Ρουβικώνα και των μικρών αναρχικών ομάδων είναι σε βάρος της κυβέρνησης, μιλώντας στον ANT1.

«Δεν υπάρχει καμία ιδεολογική ταύτιση μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της ιταλικής κυβέρνησης και οποιαδήποτε προσπάθεια σύγκρισης της ελληνικής περίπτωσης με την ιταλική είναι άστοχη» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, σχετικά με το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, την οποία έχει ζητήσει η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά, πραγματοποιείται σήμερα στη Βουλή.

Η διεύρυνση της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με μια σειρά από θέματα κοινού γεωπολιτικού ενδιαφέροντος, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με τον σύμβουλό Εθνικής Ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον, στον Λευκό Οίκο.

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δίκη των συλληφθέντων για την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη το περασμένο Σάββατο, στα πλαίσια παρουσίας του σε εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Τη Δευτέρα, ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι παραμένουν κρατούμενοι, δήλωσε κώλυμα, με αποτέλεσμα να οριστεί νέα ημερομηνία της δίκης.

Ευθείες απειλές προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, εκτοξεύει η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας».

Ειδικότερα, ηγετικό στέλεχος της ομάδας στην προσωπική του σελίδα στο Facebook αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ότι είναι να πούμε στον Μητσοτάκη, θα του το πούμε από κοντά και σύντομα».