espa pkm

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2026, 2:58:57 μμ

Ελλάδα

Tη διαχείριση των στερεών αποβλήτων πλοίων του λιμένος Ηρακλείου ανέλαβε η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος (EPE SA).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση σε συνέχεια του ανοικτού ηλεκτρονικού δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την «Παροχή υπηρεσιών ευκολιών υποδοχής στέρεων αποβλήτων και κατάλοιπων φορτίων των πλοίων που προσεγγίζουν τη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητας ΟΛΗ ΑΕ», το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου ΑΕ κατακύρωσε στην Ένωση Εταιρειών EPE SA - ΑΡΣΗ ΑΕ στην οποία η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ (EPE SA) συμμετείχε ως επικεφαλής του σχήματος.

Η 19χρονη σπουδάστρια σε ιδιωτική σχολή στραγγάλισε το νεογέννητο βρέφος στην μπανθέρα με τον ομφάλιο λώρο του και το σχοινί.

Η 54χρονη μητέρα της (αλβανικής καταγωγής που είχε παντρευτεί Ελληνα που έχει αποβιώσει) φαίνεται ότι περίμενε έξω από το μπάνιο, αφού κι οι δύο είχαν συμφωνήσει για το αποτρόπαιο έγκλημα.
«Το Ποτάμι θα συνεχίσει να έχει λόγο ύπαρξης, μέχρι η χώρα να φύγει από τα δεσμά των λαϊκίστικων και συντηρητικών δυνάμεων» απαντά ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε στο Βήμα της Κυριακής: «Αν το Ποτάμι είχε λόγο ύπαρξης όταν ιδρύθηκε, αυτός δεν υπάρχει πια».
Χθες Κυριακή, συνελήφθησαν μια 19χρονη και η 54χρονη μητέρα της για την υπόθεση ανεύρεσης νεκρού βρέφους μέσα σε κάδο απορριμμάτων στις 26 Φεβρουαρίου στην Πετρούπολη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η 19χρονη έμεινε έγκυος ενώ είχε μια περιστασιακή σχέση ωστόσο το αντιλήφθηκε αργότερα.
Ο έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, αποκάλυψε νέα υπόθεση «διαφθοράς».

Σύμφωνα με το πόρισμα, δύο στις τρεις ημέρες, σε διάστημα δύο ετών το ακτινολογικό εργαστήριο δεν λειτουργούσε και τα περιστατικά προωθούνταν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα του νησιού.
Χθες Κυριακή, συνελήφθησαν μια 19χρονη και η 54χρονη μητέρα της για την υπόθεση ανεύρεσης νεκρού βρέφους μέσα σε κάδο απορριμμάτων στις 26 Φεβρουαρίου στην Πετρούπολη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η 19χρονη έμεινε έγκυος ενώ είχε μια περιστασιακή σχέση ωστόσο το αντιλήφθηκε αργότερα.
Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Κάτω Βασιλικής, στην Αιτωλοακαρνανία για τον εντοπισμό ενός 19χρονου Ολλανδού.

Την εξαφάνιση του 19χρονου δήλωσε στην αστυνομία ο 74χρονος παππούς του και, όπως ανέφερε στις αρχές, ο εγγονός του ξεκίνησε χθες το μεσημέρι για πεζοπορία στο όρος Βαράσοβα.
Φράουλες αγνώστου προελεύσεως βάρους 1.530 κιλών, δέσμευσαν οι ελεγκτές τροφίμων του τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Συγκεκριμένα, κατά τον ποιοτικό έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου αγροτικών προϊόντων του Πειραιά, οι ελεγκτές εντόπισαν και δέσμευσαν ως μη κανονικά, 306 ξυλοκιβώτια με φράουλες βάρους 1.530 κιλών, επειδή το προϊόν δεν πληρούσε τις απαιτήσεις των διατάξεων της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας ως προς την επισήμανση.
Εβδομάδα διεργασιών και εσωτερικών διαβουλεύσεων ξεκινά για το Κίνημα Αλλαγής, μετά τη δημόσια παρέμβαση της Φώφης Γεννηματά και την απάντηση από πλευράς Σταύρου Θεοδωράκη, η οποία ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστική για τη συνέχεια του νέου φορέα.
Στην Αδριανούπολη θα βρεθεί σήμερα, Δευτέρα, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, προκειμένου να επισκεφθεί το μεσημέρι τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται εκεί από τις τουρκικές Αρχές.

«Θα επισκεφθώ σήμερα τους Έλληνες στρατιωτικούς που παράνομα κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.