espa pkm

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2026, 7:23:59 μμ

Ελλάδα

Η προκλητικότητα της Αγκυρας στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο, σε συνδυασμό με τον υπερεξοπλισμό της σε επίπεδο αεροσκαφών, αντιπυραυλικών συστημάτων και υποβρυχίων, υποχρεώνει την Αθήνα να διερευνήσει κάθε δυνατότητα προμήθειας πολεμικού υλικού από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια περί.
Σάββατο, 12 Μαϊος 2018 09:50

Κόλπα με τον εκλογικό νόμο

Συντάκτης:
Το σχέδιο για κατάτμηση της Β' εκλογικής περιφέρειας Αθηνών είναι παλαιό, έχει συζητηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Πάντα όμως συναντούσε την ισχυρή αντίδραση πολιτικών «τζακιών», των πιο επωνύμων που δεν ήθελαν την προώθησή του για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.
Σάββατο, 12 Μαϊος 2018 09:50

Ψάχνουν να στήσουν «δεξιό ΣΥΡΙΖΑ»

Συντάκτης:
Σε πλήρη εξέλιξη είναι στο παρασκήνιο της Κεντροδεξιάς και της Δεξιάς δύο κινήσεις αντίθετες, που όμως έχουν έναν κοινό στόχο: να πλήξουν πολιτικά, ιδεολογικά και εκλογικά την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Με ορίζοντα τις βουλευτικές εκλογές, προχωρούν οι διεργασίες για τη συγκρότηση δύο σχηματισμών.
Τα θαύματα στο Κίνημα Αλλαγής δεν κρατάνε ούτε τρεις ημέρες. Η πρωτοβουλία Γεννηματά να ζητήσει εκλογές «εδώ και τώρα» έτυχε θετικής υποδοχής στη βάση του κόμματος. Στη συνέχεια όμως σκόνταψε στις εσωκομματικές «υποσημειώσεις» που εκφράστηκαν με πιο «επίμονο» τρόπο από την πλευρά του Σταύρου Θεοδωρ.
Οσο ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί με διάφορες παρελκυστικές τακτικές να θέσει το ζήτημα της προσέγγισης των «προοδευτικών δυνάμεων», στο κομματικό παρασκήνιο του ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται μια διαμάχη μεταξύ προσώπων και τάσεων και αρχίζει να διαφαίνεται ότι οι.
Η διακομματική στήριξη της διάταξης για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης μπορεί να χαροποίησε τους «δικαιωματικούς» του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η εικόνα «Βαβέλ» που εμφάνισε η κυβερνητική πλειοψηφία, τόσο λόγω των διαφωνιών βουλευτών της παρά τις πρωθυπουργικές παραινέσει.
Η εικόνα που σχηματίζει όποιος συναντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτή την περίοδο βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με αυτήν που προκαλεί ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν είναι μόνο οι διαφορετικοί χαρακτήρες, οι αποκλίνουσες πολιτικές προτάσεις, τα διακριτά όρια των κομμάτων που εκπροσωπούν.
«Κλειδώνουν» οι μειώσεις στις συντάξεις και κλείνει κάθε… παράθυρο προεκλογικού χαρακτήρα υποσχέσεων με τον ερχομό του κουαρτέτου και την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για την τέταρτη αξιολόγηση στο «Χίλτον». Σύμφωνα με αξιωματούχο, ο οποίος συμμετέχει στις διαβουλεύσεις μεταξύ οικονομικού επι.
Σάββατο, 12 Μαϊος 2018 09:00

Η Κρήτη βγαίνει το 2020 από την... πρίζα

Συντάκτης:
Συναγερμός έχει σημάνει στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), καθώς εντείνεται η ανησυχία να «μείνει» η Κρήτη από ρεύμα το 2020. Προ ημερών ο Ρυθμιστής κάλεσε σε συνάντηση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να διερευνήσουν εάν υπάρχει λύση στο πρόβλημα.
Σάββατο, 12 Μαϊος 2018 09:00

Νέα «επίθεση» στα γενόσημα φάρμακα

Συντάκτης:
Παρενέργειες στην αγορά του φαρμάκου με άμεσους αποδέκτες τους ασθενείς προκαλεί η νέα γενική ανατιμολόγηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς τα γενόσημα - άρα φθηνότερα - σκευάσματα δέχονται μια νέα «ασύμμετρη επίθεση» με δραματικές μειώσεις τιμών.