espa pkm

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2026, 12:21:28 πμ

Ελλάδα

Συντεταγμένα και με ενότητα απαντά η Αυτοδιοίκηση στην άρνηση του υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις ουσίας, μέσα από το διάλογο με τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κατά την τοποθέτηση του αμέσως μετά την ομιλία του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, στο κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ.
Σαφείς αποστάσεις από την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για άμεση προσφυγή στις κάλπες, παίρνει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού Σπ. Λυκούδης, ο οποίος διατυπώνει τις σοβαρές επιφυλάξεις του για χειρισμούς στο πλαίσιο του Κινήματος Αλλαγής.
Με ένα μακροσκελές κείμενο δέκα θέσεων του τομέα Επικοινωνίας το Κίνημα Αλλαγής επιχειρεί να βάλει τέλος στα σενάρια προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποδομώντας την επιχειρηματολογία όσων τα υποστηρίζουν.

Στο non paper, υποστηρίζεται ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στήνουν ένα δικομματικό σκηνικό πόλωσης επιδιώκοντας να συσπειρώσουν δυνάμεις και να αποδυναμώσουν το Κίνημα Αλλαγής» Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρεται «επιχειρείται να εμφανιστεί ότι ο κ.

«Το Κίνημα Αλλαγής και η επικεφαλής του, Φώφη Γεννηματά, οφείλουν να αποδοκιμάσουν τις χυδαίες δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την τοποθέτηση του τελευταίου που χαρακτήρισε «αρχισυμμορίτη» τον Πρωθυπουργό.

Κινητικότητα των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών προς την Ευρώπη, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο Ιόνιο, μετά τον εντοπισμό της θαλαμηγού «IMREN 1», σημαίας Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ακρωτηρίου Γέρακα Ζακύνθου και ακρωτηρίου Κατάκολου Ηλείας, η οποία μετέφερε 38 πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά.
Πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, πραγματοποιούν αυτή την ώρα η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΗΝ, σωματεία και συμβασιούχοι.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της η ΑΔΕΔΥ, διεκδικεί μόνιμους διορισμούς και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Ενα περιστατικό χαμηλής μεν έντασης αλλά ενδεικτικό της κατάστασης που βρίσκονται οι ελληνικές και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο, έγινε την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πολεμικό Ναυτικό, μια πυραυλάκατος που έπλεε στο κεντρικό Αιγαίο βορειανατολικά της Ανδρου εντόπισε τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN 235.
Πέμπτη, 10 Μαϊος 2018 17:50

Προς παράδοση τα μαχητικά F-35 στην Τουρκία

Συντάκτης:
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίας για την πρώτη παράδοση του υπερσύγχρονου μαχητικού αεροσκάφους F-35, στην Τουρκία, στις 21 Ιουνίου προκειμένου να ενταχθεί στο οπλοστάσιο της.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu το πρώτο αεροσκάφος θα παραδοθεί σε ειδική τελετή στις ΗΠΑ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο δημαρχείο της Φλωρεντίας η όγδοη Σύνοδος για την κατάσταση της Ένωσης, η οποία διοργανώνεται από το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της πρωτεύουσας της Αναγέννησης.

Στους συμμετέχοντες βρίσκονται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, o πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, σύμφωνα με την αστυνομία, την Κυριακή 13 Μαϊου 2018, λόγω της 38ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης, σε περιοχές των Δήμων Μαραθώνα-Ν. Μάκρης, Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης-Γέρακα, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, και Ψυχικού-Φιλοθέης.