espa pkm

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2026, 10:10:46 μμ

Ελλάδα

Για επίθεση γοητείας με στόχο τη βελτίωση των διμερών σχέσεων, αλλά και τον τερματισμό μιας παλιάς βασιλικής δυσαρέσκειας, κάνει σήμερα λόγο η εφημερίδα The Guardian αναφερόμενη στην επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολου.

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά θα έχει το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί στις 6:30 το απόγευμα με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και στις 8:00 το βράδυ με τον υπουργό Εξωτερικών.

Από τις 14 Μαΐου και ώρα 10:00 έως τις 31 Μαΐου 2018 και ώρα 14:00 θα μπορούν οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημοσίων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.

Παραδέχθηκε την ενοχή του, στην κατάθεσή του στην Αστυνομία, ο Ελληνοκύπριος Ηλίας Μούζος, συλληφθείς ως ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας αστυνομικών, το περασμένο Σάββατο, στη Λεμεσό.

Ο Μούζος παραδέχθηκε ενοχή και για άλλες δύο υποθέσεις, για τις οποίες καταζητείτο και αφορούν απαγωγή και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης με θύμα 28χρονο και ρίψη πυροβολισμών εναντίον του, για τις οποίες καταζητείτο.

Η Ελλάδα υποδέχεται σήμερα τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο και τη σύζυγό του δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, στο πλαίσιο τριήμερης επίσημης επίσκεψης, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Αναδιπλώνονται κάποιοι εκ των διαφωνούντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Μεταξύ αυτών και ένας εκ των πρωταγωνιστών των αντιδράσεων, ο Γ.
Σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο την Πέμπτη 10 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 15:00. Έτσι, αυτές τις ώρες δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια σε προαστιακό σιδηρόδρομο και τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Εξοργισμένοι εμφανίζονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τους συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ που καταψηφίζουν (με εξαίρεση τον Θ. Παπαχριστόπουλο) το άρθρο 8 για το δικαίωμα να είναι ανάδοχοι γονείς (και) ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.
Αναδιπλώνονται κάποιοι εκ των διαφωνούντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Μεταξύ αυτών και ένας εκ των πρωταγωνιστών των αντιδράσεων, ο Γ.
Να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την αρνητική τοποθέτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης –με κάποιες διαφοροποιήσεις- έναντι της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, επιχείρησε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, ο οποίος σε παρέμβασή του κατά την συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην Βουλή κατηγόρησε τον Κυρ.