espa pkm

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2026, 1:38:24 πμ

Ελλάδα

Κακοκαιρίας συνέχεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, άστατος καιρός θα είναι ο καιρός ιδιαίτερα στην ανατολική νησιωτική χώρα καθώς και στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση στην Αττική. Τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες ενώ είναι κλειστή η Πειραιώς στο ύψος της Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα και στη συμβολή της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα προς Πειραιά, λόγω της συσσώρευσης υδάτων.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Κυριακή στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι την Τρίτη στην συνάντηση στην Λευκωσία με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Έλληνα πρωθυπουργό , Αλέξη Τσίπρα, θα συζητήσει μαζί τους μια σειρά θεμάτων, πρωτίστως δε τη σκοπιμότητα της δημιουργίας ενός κοινού αγωγού φυσικού αερίου Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας προς την Ιταλία.
«Η κυβέρνηση δουλεύει στην κατεύθυνση της εξόδου από το πρόγραμμα, με ορίζοντα τις εκλογές το 2019, όπως έχει πει ο πρωθυπουργός ουκ ολίγες φορές», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ρ/σ ΑΘΗΝΑ 9.84.
Άστατος και τη Δευτέρα ο καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική νησιωτική χώρα καθώς και στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Φθορές σε τάφους προκάλεσαν άγνωστοι στο εβραϊκό τμήμα του Γ' νεκροταφείου της Νίκαιας το πρωί της Παρασκευής 04/05. Σύμφωνα με την αστυνομία το περιστατικό κατήγγειλε ο φύλακας του νεκροταφείου ενώ προκλήθηκαν φθορές σε δέκα μαρμάρινες πινακίδες.
"Είμαι εδώ για να τιμήσω έναν καλό φίλο, έναν καλό συνάδελφο, έναν σπουδαίο πολιτικό. Έναν πολιτικό που ξεχώρισε για την ποιότητα, για τον χαρακτήρα, για το ήθος του. Έναν πολιτικό που ήξερε πώς να είναι αποτελεσματικός".
Ξανά σε ρυθμούς συλλαλητηρίων για τα εθνικά θέματα, εισέρχεται η Ελλάδα. Λίγες εβδομάδες μετά από τις μεγάλες συγκεντρώσεις για το «Μακεδονικό», μια σειρά από οργανώσεις και φορείς προχωρούν, όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, σε πανεθνικό συλλαλητήριο την Κυριακή 13 Μαίου στις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος.
Συνολικά, περίπου 270 μετανάστες πέρασαν σήμερα από το πρωί, στη Λέσβο. Σε τέσσερα περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, εκ των οποίων ένα στην πλαζ της πόλης, έφτασαν 226 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν και καταγράφονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.
Οι υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης και Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, θα πραγματοποιήσουν την Δευτέρα στη Λευκωσία συνομιλίες, οι οποίες θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Σύμφωνα με το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών οι κ.