espa pkm

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2026, 10:18:02 μμ

Ελλάδα

«Είχαμε και έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η Βουλή δεν μπορεί να είναι ένα κέλυφος, ένα μαυσωλείο δραστηριοτήτων και παρουσίασης τμημάτων και εκθέσεων και αρχαίων ομοιωμάτων ή και αυθεντικών που έχουμε», δήλωσε από την Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Βουλής Ν.

Άλλο ένα σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 4 Μαιου στο Αιγαίο με νέα επακούμβηση τουρκικού σκάφους, αυτή τη φορά εμπορικού, επί ελληνικού πολεμικού πλοίου εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Θύμα ληστείας έπεσε 72χρονος έξω από υποκατάστημα τράπεζας επί της οδού Δελφών, στη Θεσσαλονίκη. Όπως κατήγγειλε ο ίδιος, γύρω στις 11.30 το πρωί, δύο άγνωστοι τον πλησίασαν και δια της βίας τον έριξαν στο έδαφος, αποσπώντας το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ που είχε πάνω του.
Την αγανάκτηση της για τα χθεσινά επεισόδια στη Μυτιλήνη κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων διαμαρτυρίας λόγω της επίσκεψης του Πρωθυπουργού εξέφρασε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις που έλαβαν μέτρα τάξης έγιναν στόχοι επιθέσεων για αρκετές ώρες από τους διαδηλωτές, μεγάλο μέρος των συναδέλφων αυτών είναι μέλη της Ένωσής μας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Πέμπτη, 03 Μαϊος 2018 18:50

Η σχέση θρησκείας - κράτους και το ΕΔΑΔ

Συντάκτης:
«Θρησκεία και Κοσμικό Κράτος: υπερβαίνει τα θεμιτά όρια το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων;».

Αυτό ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε χθες Πέμπτη το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής
Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 στη Θεσσαλονίκη οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ στο περιθώριο της τετραμερούς διάσκεψης Ελλάδας, Βουλγαρίας, Αλβανίας και πΓΔΜ για τη διασυνοριακή συνεργασία.
Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και τραυμάτισε άνδρα, το μεσημέρι της Παρασκευής, έξω από ένα κατάστημα, στην οδό Χέϋδεν 18 στην πλατεία Βικτωρίας.

Στο σημείο σπεύδουν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης.

Πηγή: Το Βήμα
Όχι και τόσο ξαφνικά οι επιθέσεις από ομάδες νεοναζί έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Ανήμερα της Πρωτομαγιάς άγνωστοι βανδάλισαν σχολείο στην Καλλιθέα, το οποίο υπήρξε η φυλακή του αγωνιστή της Αριστεράς, Νίκου Μπελογιάννη.

«Δεν φέρει ευθύνη η ΕΥΔΑΠ για τη δυσοσμία στον Πειραιά», υποστηρίζει με ανακοίνωση της την Πέμπτη η εταιρεία.

Όπως αναφέρεται « από την πρώτη στιγμή εμφάνισης του φαινομένου της δυσοσμίας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, η ΕΥΔΑΠ πραγματοποίησε ενδελεχείς ελέγχους και διαβεβαιώνει τους ενδιαφερόμενους πολίτες ότι δεν υφίσταται κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος που διαπερνά την περιοχή και φυσικά τις εγκαταστάσεις της Ψυτάλλειας».

Εξώδικο στον ΕΦΚΑ με το οποίο ζητά την άμεση αποπληρωμή του καθώς ο Φορέας αποπληρώνει τους μεγάλους παρόχους και αγνοεί τους γιατρούς απέστειλε ο Ιατρικός Συλλόγους Αθηνών .

Όπως αναφέρει ο ΙΣΑ «οι γιατροί εκλύθηκαν το 2016 να εκδώσουν τιμολόγια για ληξιπρόθεσμα χρέη ασφαλιστικών οργανισμών προκειμένου αυτά να εκκαθαριστούν από τον καθολικό τους διάδοχο τον ΕΟΠΥΥ και ακόμη περιμένουν.