espa pkm

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2026, 11:31:04 πμ

Ελλάδα

Οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα και την οικονομία αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιείται το μεσημέρι της Δευτέρας υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στις 13:00 στην αίθουσα γερουσία της Βουλής με το πρωθυπουργό να αναφέρεται σε όλες τις εξελίξεις που υπάρχουν στα εθνικά θέματα, δηλαδή με την Τουρκία και την ΠΓΔΜ ενώ αναμένεται να ξετυλίξει και πάλι το αφήγημα περί «καθαρής εξόδου» χωρίς νέα μέτρα.

Eνας 56χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, ένας 60χρονος συγγενής του και ένας 57χρονος συνελήφθησαν από στελέχη Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη συστηματική εισαγωγή, παρασκευή, διακίνηση και εμπορία λαθραίων καπνικών προϊόντων.
Τη συμμετοχή της στην απεργία της ΓΣΕΕ, την Τρίτη 1η Μαΐου, με την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, απoφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Η απεργία θα αρχίσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τρίτης 1η Μαΐου με ώρα λήξης τις 24:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας.
Νεκρή εντοπίστηκε στο σπίτι της, στην οδό Ειρήνης, στην Αγλαντζιά, ηλικιωμένη γυναίκα, ηλικίας περίπου, 80 ετών.

Η άτυχη γυναίκα, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, εντοπίστηκε δεμένη και φιμωμένη στο κρεβάτι, από την κόρη της, ενώ το σπίτι ήταν άνω κάτω, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι πρόκειται για ληστεία.
Βόλτες στον ορεινό όγκο του Φαλακρού άρχισε η... Χριστίνα, η αρκούδα στην οποία είχε τοποθετηθεί ραδιοκολλάρο μετά τη διάσωσή της ανήμερα των Χριστουγέννων του 2017. Το ζώο είχε εγκλωβιστεί σε μια παγωμένη υδατοδεξαμενή, σε δασική περιοχή κοντά στο Νευροκόπι Δράμας και με επέμβαση ανθρώπων της περιβαλλοντικής οργάνωσης "Καλλιστώ", του Δασαρχείου Νευροκοπίου, του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης και της Πυροσβεστικής, απεγκλωβίστηκε αφού πρώτα της τοποθέτησαν ένα ειδικό ραδιοκολλάρο για την παρακολούθηση των κινήσεών της.
Φως στην υπόθεση του θανάτου της 56χρονης από σφαίρα, σε γλέντι βάπτισης στην Άφρα της Κέρκυρας, φαίνεται να ρίχνουν οι λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν μετά τις ανακρίσεις, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, για το τραγικό γεγονός.

Στο πρώτο 15θήμερο του Μαίου θα πραγματοποιηθούν οι ανοιξιάτικες ενδιάμεσες εκπτώσεις με προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, 6 Μαΐου.

Η εγκύκλιος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας προς τους συλλόγους μέλη της αναφέρει τα εξής:

Επίθεση με μαχαίρι και ακουαφόρτε δέχθηκαν αστυνομικοί το πρωί της Δευτέρας κατά την διάρκειας επιχείρησης έξωσης στην οδό Λεμεσού 4, στον Αγιο Παντελεήμονα.

Ο άνδρας ο οποίος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είναι ρακοσυλλέκτης, συνελήφθη.
Ακατάλληλες ζωοτροφές, συνολικού βάρους 39 τόνων, δέσμευσαν οι ελεγκτές της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στο πλαίσιο των συστηματικών ελέγχων που πραγματοποιούν καθημερινά.

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές στο Γ΄ Τελωνείο Πειραιώς δέσμευσαν και απαγόρευσαν την εισαγωγή 21 τόνων (840 σάκοι) θρεονίνης (πρόσθετη ύλη ζωοτροφών), προέλευσης Κίνας.
Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 23 Απριλίου ξεκίνησαν οι 48ωρες, επαναλαμβανόμενες απεργίες πού έχει προκηρύξει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των απεργών να εστιάζεται στους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς της Δυτικής Μακεδονίας.