espa pkm

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2026, 8:21:49 πμ

Ελλάδα

Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 08:50

Αρωμα... μίζας στο υπουργείο Οικονομικών;

Συντάκτης:
Δεν είναι σύνηθες, παρά το κλίμα διαφθοράς τα τελευταία χρόνια, να χαρακτηρίζεται το περιβάλλον ενός πρωτοκλασάτου υπουργού «κλειστό κύκλωμα» και «σπείρα απατεώνων». Συνέβη και αυτό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και υπουργίας του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον κεντρικό κυβερνητικό θώκο των Οικονομικών, της .
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι ένα σύστημα που φοβάται τους εκπαιδευτικούς του. Δεν τους δίνει καμία εξουσία στη λήψη αποφάσεων. Δεν τους εμπιστεύεται. Αλλά δεν τους μορφώνει κιόλας. Και σίγουρα δεν τους αξιολογεί.
Από τις πολεμικές κραυγές στην... ειρήνη. Φαίνεται ότι οι Τούρκοι βάλθηκαν να μας τρελάνουν και ειδικά ο Ερντογάν παίζει παιχνίδια επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ερντογάν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV της Τουρκίας υποστήριξε την ανάγκη ειρήνης μεταξύ των δύο χωρών, αφήνοντας πίσω του τη ρητορική πολέμου που εφάρμοζε μέχρι τώρα.
Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 00:50

Επιχείρηση διάσωσης πεζοπόρου στον Όλυμπο

Συντάκτης:
Με τη συμμετοχή 15 ατόμων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης- Λιτοχώρου βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης ενός άνδρα -περίπου 45 ετών- στον Όλυμπο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Πυροσβεστικής, πρόκειται για πεζοπόρο ο οποίος λόγω κόπωσης ακινητοποιήθηκε στη θέση Μπάρμπα, σε υψόμετρο περίπου 1.500 μέτρων.
Μονοκινητήριο αεροπλάνο κατέπεσε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Σκάλωμα Φωκίδας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το nafpaktianews.gr, στο μονοκινητήριο αεροπλάνο επέβαιναν δύο άτομα.

Ο ένας εκ των δύο μεταφέρεται στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, ενώ ο άλλος παραμένει εγκλωβισμένος.
Η οικονομική και δημοσιονομική πραγματικότητα της χώρας είναι πλέον εντελώς διαφορετική και τίποτα δεν μπορεί να διακόψει την πορεία εξόδου από το πρόγραμμα χωρίς νέες επιβαρύνσεις, είναι το μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα του ποτέ δεν ήταν πιο κοντά σε μια επίλυση της διένεξής της με την Ελλάδα, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι μια αποτυχία δεν θα ήταν «το τέλος του κόσμου».
Το δικό του μήνυμα για τα 51 χρόνια από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα, στέλνει ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Τwitter.

«Το μέλλον μας δεν είναι ο φασισμός, ο ολοκληρωτισμός και ο απομονωτισμός, αλλά η διαρκής εμβάθυνση της Δημοκρατίας, η ενίσχυση του λαϊκού παράγοντα και η διεύρυνση των δικαιωμάτων.
«Η επέτειος της 21ης Απριλίου θυμίζει σε όλους θλιβερές στιγμές της ελληνικής ιστορίας. Εποχές πολιτικής ανωμαλίας, υπονόμευσης των θεσμών, εθνικού και κοινωνικού διχασμού. Η αποφυγή ανάλογων φαινομένων στις μέρες μας αποτελεί θεμελιώδη δημοκρατική υποχρέωση κάθε κόμματος και κάθε πολίτη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία για τα 51 χρόνια μετά από το πραξικόπημα του 1967.
Περιοδεία στα Μέγαρα πραγματοποίησε το Σάββατο το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας οστρακοειδών, τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Μεγάρων «Agrosyn», τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων, επιχείρηση εμπορίας αγροτικών και κηπευτικών προϊόντων αλλά και οινοποιείο της περιοχής.