espa pkm

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2026, 5:05:35 μμ

Ελλάδα

Προσεκτικές αποστάσεις ασφαλείας παίρνει ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης από τις πρόσφατες θριαμβευτικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα από το Καστελλόριζο, όπου προανήγγειλε καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο. «Για ποια έξοδο από τη λιτότητα μπορούμε να μιλάμε, αν σε λίγους μήνες υπο.
Το πρόβλημα της χώρας εκτός από οικονομικό είναι βαθύτατα πολιτικό και η κρίση του πολιτικού συστήματος παραμένει κυρίαρχο στοιχείο στη δημόσια ζωή της χώρας με τη συμπλήρωση οκτώ ετών από την έναρξη της μνημονιακής Οδύσσειας.
Στην αρχή της περασμένης εβδομάδας ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο Καστελλόριζο όπου και μετέδωσε το μήνυμα ότι η χώρα φθάνει στο τέλος του Μνημονίου. Στο πρωθυπουργικό επιτελείο κυρίαρχη είναι η αίσθηση ότι η πρωτιά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις σιγά-σιγά ψαλιδίζεται, ενώ ο Πρωθυπουργός και οι στενοί του.
Σε ιστό πολλαπλών μετώπων κρίσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εισέρχεται η Αθήνα μετά την προκήρυξη πρόωρων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου. Το επόμενο δίμηνο προβλέπεται «καυτό», διότι πέραν των όσων συμβαίνουν στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο.
Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 09:50

Η κυβέρνηση σε συμπληγάδες

Συντάκτης:
Εγκλωβισμένος στα μυθεύματα και στις αβελτηρίες της τελευταίας τριετίας βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς η ώρα της αλήθειας πλησιάζει για την Ελλάδα και την κυβέρνηση. Εν όψει της λήξης του δικού του Μνημονίου στο τέλος του προσεχούς καλοκαιριού, ο Πρωθυπουργός και η ομάδα του βρίσκονται αντιμέτ.
Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 09:50

Θέλουν λύση για το χρέος αλλά δεν δίνουν «δώρα»

Συντάκτης:
Τη δυσπιστία με την οποία αντιμετωπίζει το Βερολίνο την ελληνική κυβέρνηση αναδεικνύουν ευρωπαϊκές πηγές ως το σημαντικότερο εμπόδιο στην πορεία εξεύρεσης συνολικής λύσης ως το Eurogroup του Ιουνίου. Το κλίμα αυτό μεταφέρθηκε και στην Ουάσιγκτον στις συναντήσεις του Washington Group.
Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 08:50

Το ΕΜΠ βάζει θεμέλια στην επιχειρηματικότητα

Συντάκτης:
Εκτιμάται ότι στα χρόνια της κρίσης περίπου μισό εκατομμύριο Ελληνες κάτω των 35 ετών, πολλοί από αυτούς επιστήμονες, εγκατέλειψαν τη χώρα. Πρόκειται για το φαινόμενο brain drain, που περιγράφει τη «διαρροή» νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.
Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 08:50

Οταν η χούντα ήθελε να κάνει διεθνές το κιτς

Συντάκτης:
Η κατάλυση της δημοκρατίας με την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών πριν από 51 χρόνια, την 21η Απριλίου 1967, επισκίασε όλους τους τομείς της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πνευματικής ζωής της χώρας.
Είναι διασκορπισμένοι παντού ανά την υφήλιο. Ομως μεθαύριο, στις 24 Απριλίου, τα 3 εκατομμύρια των Αρμενίων που ζουν στη χώρα τους και τα 10 εκατομμύρια που ζουν παντού, σε όλες τις γωνιές της γης, θα «συναντηθούν», όπως κάνουν κάθε χρόνο, για να τιμήσουν τη θλιβερή επέτειο από τη γενοκτονία του λα.
Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 08:50

Αρωμα... μίζας στο υπουργείο Οικονομικών;

Συντάκτης:
Δεν είναι σύνηθες, παρά το κλίμα διαφθοράς τα τελευταία χρόνια, να χαρακτηρίζεται το περιβάλλον ενός πρωτοκλασάτου υπουργού «κλειστό κύκλωμα» και «σπείρα απατεώνων». Συνέβη και αυτό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και υπουργίας του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον κεντρικό κυβερνητικό θώκο των Οικονομικών, της .