espa pkm

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2026, 10:19:51 μμ

Ελλάδα

Κυριακή, 01 Απριλίου 2018 17:50

Σεισμός 4,2 βαθμών ανοιχτά της Κάσου

Συντάκτης:
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Κάσου, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε επίκεντρο 28 χλμ δυτικά βορειοδυτικά της Κάσου και εστιακό βάθος 10 χλμ.
Στον ανακριτή οδηγήθηκε για να απολογηθεί ο δημοτικός υπάλληλος του δήμου Ωραιοκάστρου, ο οποίος φέρεται να κρατούσε υπό καθεστώς ομηρίας τα δύο του ξαδέρφια (47 και 48 χρόνων) προκειμένου να τους αποσπά χρήματα.
Τις «διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας για την ανεπάρκεια των μέτρων φρούρησης και φύλαξης των δικαστηρίων», τονίζει σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, με αφορμή την επίθεση από αγνώστους στο κτήριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας.
Κυριακή, 01 Απριλίου 2018 15:50

Φάμελλος: Ξεκάθαρη η πολιτική ευθύνη για την ΕΥΑΘ

Συντάκτης:
«Υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική ευθύνη, όμως έπρεπε πρώτα να λύσουμε το πρόβλημα και μετά να ασχοληθούμε με το τι έγινε στο παρελθόν» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σχετικά με τη βλάβη στον αγωγό ύδρευσης της Αραβησσού, που προκάλεσε σοβαρότατα προβλήματα στην υδροδότηση της Θεσσαλονίκης, επί πέντε ημέρες.
Αποκαταστάθηκε η λειτουργία στη γραμμή 3 του Μετρό. Προηγήθηκε κλείσιο των σταθμών του Μετρό «Αιγάλεω» και «Αγ. Μαρίνα» μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στους εν λόγω σταθμούς το πρωί της Δευτέρας.
«Συγχαρητήρια» στην κυβέρνηση, δίνει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, για την «ανυποχώρητη» και «υπερήφανη» στάση της στις συνεχιζόμενες προκλήσεις Ερντογάν.

Με ανάρτησή του στα social media, o κ.
«Έχει αρχίσει να ξεπερνά τα όρια» το γεγονός ότι οι δύο έλληνες στρατιωτικοί εξακολουθούν να κρατούνται από τις τουρκικές αρχές, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος είπε ότι φαίνεται πως η Τουρκία θέλει να τους χρησιμοποιήσει για πολιτικούς λόγους.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα επιδιώξουν σήμερα Δευτέρα οι εργαζομένοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δρομοκαΐτειο».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου τους, στις 07:00 το πρωί της έγινε συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο με προορισμό το Μέγαρο Μαξίμου με αίτημα συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Συνολικά 1.968 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα νησιά του βόρειου Αιγαίου το φετινό Μάρτιο. Από αυτούς 1.369 πέρασαν στη Λέσβο, 541 στη Σάμο και μόλις 58 στη Χίο. Τον Ιανουάριο είχαν περάσει 1.504 άτομα και το Φεβρουάριο 997.
Κυριακή, 01 Απριλίου 2018 14:50

Εως τη Μ. Τετάρτη η καταβολή του δώρου του Πάσχα

Συντάκτης:
Εως τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου θα πρέπει να γίνει η καταβολή του δώρου Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα, όπως ενημερώνει η ΓΣΕΕ. Όπως επισημαίνεται, σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.