espa pkm

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2026, 2:35:24 μμ

Ελλάδα

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 22:50

Βουλή: Έγινε η πρώτη ηλεκτρονική ψηφοφορία

Συντάκτης:
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ηλεκτρονική ψηφοφορία στην Βουλή. Ήταν η επίσημη πρώτη με το νέο σύστημα που εγκαταστάθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας σηματοδοτώντας το πέρασμα και για τους βουλευτές στην ψηφιακή εποχή.
Με λουκέτο στα νοσοκομεία απειλούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, μετά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι τους με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Οι μισθολογικές περικοπές, τα κενά σε μόνιμο προσωπικό και οι μαζικές αποχωρήσεις των επικουρικών ιατρών έως το τέλος του έτους αποτελούν το εκρηκτικό «τρίπτυχο» που εντείνει το χάσμα ανάμεσα στους λειτουργούς του Ιπποκράτη και την Αριστοτέλους.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος και η Ιερά, Βασιλική, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή των Βαλτάδων, κατά του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, με αφορμή το κτήμα Προμπονά στα όρια του δήμου Αθηναίων και τη λειτουργία Εκκλησίας στην περιοχή.
Στην κατεχόμενη από τους Τούρκους Αμμόχωστο θα τελεστεί η Ακολουθία του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή, 6 Απριλίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Εξορινού.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου αναφέρεται ότι «η Μητρόπολη και η ομάδα πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος η Πόλη μας» ενημερώνουν το κοινό ότι το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 6 Απριλίου 2018, θα τελεστεί η ακολουθία του Επιταφίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου».
Απετράπη η εισαγωγή χαπιών στις φυλακές Νιγριτας, τονίζει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσυνης.

Συγκεκριμένα, συσκευασία με 190 δισκία εντοπίστηκαν πάνω σε ανήλικη (12 ετών) που προσήλθε το Σάββατο 17.3.2018 στο εξωτερικό θυρωρείο του Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας, για να επισκεφθεί τον κρατούμενο πατέρα της.
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 21:50

Πέθανε η φεμινίστρια Ζιώγα Χρονάκη- Παπαμίχου

Συντάκτης:
Μια από τις σημαντικότερες μορφές του φεμινιστικού κινήματος στη χώρα τα πρώτα μεταδικτατορικά χρόνια – διδάσκουσα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Ζώγια Χρονάκη-Παπαμίχου, έφυγε από τη ζωή την Δευτέρα σε ηλικία 75 ετών έπειτα από πολυετή μάχη με ασθένεια.
Ως αποτέλεσμα των «τεράστιων προσπαθειών που κατέβαλλαν προηγούμενες κυβερνήσεις και κυρίως η κυβέρνηση Σαμαρά» χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων, που εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ξεκίνησε η λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του δήμου Αθηναίων, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση μόλις πέντε χιλιομέτρων από το κέντρο της πρωτεύουσας. Τα απορριμματοφόρα του δήμου Αθηναίων δεν χρειάζεται πλέον να φτάσουν μέχρι τον ΧΥΤΑ της Φυλής για να εναποθέσουν το φορτίο τους και ετσι, μπορούν να πραγματοποιούν περισσότερα δρομολόγια καθημερινά.
Το αργότερο έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία που αφορά στη μεταβίβαση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) στην εταιρεία ειδικού σκοπού South Europe Gateway Thessaloniki Ltd (SEGT), όπως ανέφεραν κύκλοι της κοινοπραξίας DIEP GmΒH- Terminal Link SAS- Belterra Investments Ltd", στην οποία περνά το πλειοψηφικό πακέτο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
Το τμήμα Γεωπονίας και το Αγρόκτημα του ΑΠΘ δίνουν την ευκαιρία, για έβδομη συνεχή χρονιά, σε όλους τους πολίτες να φτιάξουν τον δικό τους λαχανόκηπο στις εκτάσεις του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος, στη Θέρμη.