espa pkm

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2026, 2:54:00 μμ

Ελλάδα

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις επιφύλασσε ο αγώνας των 5 χλμ του Ημιμαραθωνίου Αθήνας. Ο λόγος για την αθλήτρια που συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Πρόκειται για την 12χρονη Γλυκερία Σκάρκου, η οποία κέρδισε το θερμό χειροκρότημα όλων αφού με χρόνο 19.52 κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.
Ενας τρελός καιρός που προκαλεί εκνευρισμό στους πολίτες, πλήττει τη χώρα τα τελευταία 24ωρα. Η λασποβροχή και η αφρικανική σκόνη που έκανε πολλές περιοχές να μοιάζουν με Σαχάρα, ήταν η μια πλευρά του νομίσματος.
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη της Δ.Α.Π -ΝΔΦΚ.

«Γερά να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε αυτός ο τόπος.
«Κάνε πράξη την αγάπη σου προς τα ζώα και μη συμμετέχεις άλλο στην κακοποίησή τους» προέτρεψαν οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από τους «Vegan Thessaloniki».
Ως η πλευρά που επιθυμεί να ζουν και οι δύο κοινότητες σε ειρήνη, ισότητα, ελευθερία και ασφάλεια, θέλουμε η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» της «νότιας» Κύπρου «να εγκαταλείψει πλέον την αρνητική στάση και συμπεριφορά που δημιούργησε απογοήτευση» έγραψε στο βιβλίο ηρώων για την 18η Μαρτίου ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.
Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 21:50

Μαξίμου για ΝΔ: «Είναι επικίνδυνοι»

Συντάκτης:
"Αν δεν είχαν καταστρέψει μια ολόκληρη χώρα θα ήταν απλά γελοίοι. Δεν είναι όμως. Είναι επικίνδυνοι…", σχολίασε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την ανακοίνωση της και τις κατηγορίες περί "διαπλοκής" σε βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Νίκο Φίλη να ανεβάζουν «επικίνδυνα» τους τόνους.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, οι δύο βουλευτές μίλησαν για την εξωτερική πολιτική, με την Ντόρα Μπακογιάννη να κατηγορεί την κυβέρνηση για«διγλωσσία στο Σκοπιανό», η οποία «δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη χώρα».
« Πράσινο φως» για την αλλαγή του επωνύμου του ανήλικου τέκνου ή την προσθήκη και του επωνύμου του δεύτερου γονέα, εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι που να δικαιολογούν μία τέτοια κίνηση άναψε με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ενημέρωση για το σκεπτικό της απόφασης αθώωσης του μητροπολίτη Αμβρόσιου δήλωσε ότι θα ζητήσει ο υπουργός δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι «δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και το ρεπορτάζ, για το λόγο αυτό αύριο θα ζητήσω να μου διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στα οποία περιλαμβάνεται και το σκεπτικό της απόφασης για να ξέρω ακριβώς τι έγινε και πώς κατέληξε το δικαστήριο σε αυτή την κρίση».
«Οποιοσδήποτε διάλογος με το Κίνημα Αλλαγής προϋποθέτει μερικές "καθαρές κουβέντες", από τη δική του πλευρά κατ΄ αρχήν», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος επισήμανε την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να κάνει πολιτική αυτοκριτική για το παρελθόν, και τόνισε πως αυτή τη φάση δεν έχει νόημα η συζήτηση για έναν δομημένο διάλογο, σημειώνοντας παράλληλα πως στον ΣΥΡΙΖΑ είναι "απολύτως ανοιχτοί" σε συζητήσεις με ανθρώπους οι οποίοι προέρχονται από τον συγκεκριμένο χώρο και αντιλαμβάνονται τα πολιτικά του αδιέξοδα και τα πολιτικά του λάθη.