espa pkm

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2026, 2:51:50 μμ

Ελλάδα

Την περασμένη Πέμπτη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου συνέβη κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα: ένας ανώτατος ιεράρχης, και συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, βρέθηκε στο εδώλιο, κατηγορούμενος για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και κατάχρηση εκκλησιασ.
Μέτωπο δημοκρατικών δυνάμεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ , πρότεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στο ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, επικρίνοντας την κυβέρνηση και την πολιτική της , με αποκορύφωμα την υπόθεση Νοvartis .
«Πρέπει να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες του ελληνικού λαού. Πρέπει να αγωνιστούμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για όλους και ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους».

Με τα λόγια αυτά ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε το στίγμα που πρέπει να αφήσει τα επόμενα χρόνια η δημοκρατική παράταξη.
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ άσκησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μιλώντας στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής τονίζοντας ότι «για λόγους εθνικούς και προστασίας του πολιτεύματος επιβάλλεται η αποχώρησή τους από τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ παράλληλα σημείωσε ότι χρειάζεται «ενιαία φωνή, ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα» για να έχει επιτυχία το εγχείρημα.
Γενικό Προσκλητήριο στις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά κλείνοντας τη συζήτηση στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Για μας δεν μπορεί να υπάρξει σύγχρονη Κεντροαριστερά που δεν ακουμπά πάνω τους κι εκείνοι δεν νοιώθουν ότι μπορούν να ακουμπήσουν σε μας.
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 23:50

Σκανδαλίδης: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι το καινούργιο

Συντάκτης:
Πυρά εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας από το βήμα του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.

«Έφεραν τη χώρα πίσω στις χειρότερες στιγμές της μεταπολιτευτικής μας δημοκρατίας.
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 23:50

Ο Αλέξης Τσίπρας: Σε ιστορικό σταυροδρόμι η Ευρώπη

Συντάκτης:
«Οι ριζοσπαστικές αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης πρέπει να δώσουμε τις δικές μας εξηγήσεις για τα αίτια της κρίσης αλλά και για τις προτεραιότητες της επόμενης μέρας αν θέλουμε να ηγεμονεύσουμε σε αυτόν τον ανταγωνισμό» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μιλά αυτήν την ώρα στο Προοδευτικό Φόρουμ στην Ελλάδα, με θέμα «Ενώνοντας δυνάμεις για μια άλλη Ευρώπη».
Δύο μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εφτά τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί στην εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης.

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο με τους εννέα επιβαίνοντες δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών αρχών και ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.
«Η παράνομη & προκλητική NAVTEX που με αφορμή την τραγωδία στο Αγαθονήσι, εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός Σμύρνης, μιλώντας για "επιχείρηση έρευνας-διάσωσης σε τουρκική περιοχή", επιβεβαιώνει τη στρατηγική αμφισβήτησης του status quo στο Αιγαίο», τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 21:50

Πυρκαγιά στον Αυλώνα Αττικής

Συντάκτης:
Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου σε δύσβατη περιοχή στον Αυλώνα Αττικής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, δεν ελλοχεύει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές, ενώ σημειώνεται ότι τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσκολεύουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.