espa pkm

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2026, 8:47:59 μμ

Ελλάδα

Ξεπερνούν τις 57.000 οι αιτήσεις που έγιναν για 2.931 θέσεις στους δήμους. Οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ (προκήρυξη 3Κ/2018) και αφορούν συνολικά 8.166 θέσεις.

Συνολικά υποβλήθηκαν 57.749 αιτήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΑΣΕΠ, υποβλήθηκαν 5.371 αιτήσεις για την κάλυψη 133 θέσεων κατηγορίας Π.
Σε αρκετούς σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού, τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται συμφόρηση στα εκδοτήρια και τα αυτόματα μηχανήματα. Επιβάτες περιμένουν, ώστε να έρθει η σειρά τους για την έκδοση ή επαναφόρτιση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Εν μέσω λεκτικών διαξιφισμών εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η ανανέωση της θητείας των διοικητριών της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου, Όλγας Ιορδανίδου, και της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Ελένης Μαυρομμάτη.

Επαναπροσδιορίζονται τα πρόσωπα που θεωρούνται μέλη οικογένειας προσώπων και συνταξιούχων, λόγω αναπηρίας ή γήρατος ή δικαιούχων εξωιδρυματικού επιδόματος, τα οποία δύνανται να υπαχθούν στις ρυθμίσεις για παροχές υγειονομικής περίθαλψης, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με τίτλο «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/104/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 26ης Νοεμβρίου 2014 σχετικά με ορισμένους κανόνες που διέπουν τις αγωγές αποζημίωσης, βάσει του εθνικού δικαίου για παραβάσεις των διατάξεων του δικαίου ανταγωνισμού των κρατών μελών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Απέρριψε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας το αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση της 21χρονης Τουρκάλας Halaz Secer, η οποία είχε συλληφθεί με άλλους οκτώ ομοεθνείς της, κουρδικής καταγωγής, λίγο πριν από την άφιξη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο.
H Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποκτήσει «κοινή πολιτική» στο θέμα της προσφυγικής κρίσης και να υλοποιηθεί άμεσα από τις χώρες της Ε.Ε το ζήτημα της επανεγκατάστασης, ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση στην Ελλάδα, που δέχεται μεγάλες πιέσεις, δήλωσε o πρόεδρος της Πορτογαλίας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, ο οποίος επισκέφθηκε τον καταυλισμό προσφύγων στη Θήβα, συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα.
Δύο μέρες πριν την έναρξη των εργασιών του ιδρυτικού συνεδρίου του οι οργανωτικές εκκρεμότητες εξακολουθούν να ταλαιπωρούν το Κίνημα Αλλαγής. Παρά την διάθεση για συνεννόηση που υπήρξε στην συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου, μέχρι χθες, δεν υπήρξε συμφωνία επί των συμβιβαστικών προτάσεων που κατέθεσε η Φώφη Γεννηματά.
Ως ο κορυφαίος προορισμός με τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, βραβεύτηκε η Ελλάδα στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας. Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, συμμετείχε στην επίσημη τελετή εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Μόσχας ΜΙΤΤ και παρέλαβε από τους διοργανωτές το πρώτο βραβείο που απονεμήθηκε στην Ελλάδα, ως ο κορυφαίος προορισμός με τις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη.
Την πρώτη θέση στην Ευρώπη, ως το καλύτερο αεροδρόμιο στην ικανοποίηση των επιβατών, κατέλαβε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στα ετήσια βραβεία ASQ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αεροδρομίων (Airports Council International / ACI World).
Με γκλομπ και χημικά αντιμετώπισαν οι αστυνομικοί μέλη της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ που αντιτάσσονται στους πλειστηριασμούς.

Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν σε συμβολαιογραφείο στην οδό Θεμιστοκλέους, αλλά απωθήθηκαν βίαια από την ΕΛ.